Werk van Johanna Talja. FOTO JOHANN TALJA
Werk van Johanna Talja. FOTO JOHANN TALJA Johann Talja

Online presentatie ruimteCAESUUR en Witte Rook

MIDDELBURG - ‘‘Is iets digitaal helemaal anders dan iets wat je kan voelen en aanraken? Waar zijn de grenzen tussen echt en nep?’’ Je bent van harte uitgenodigd voor de online presentatie van de performance LOWERCASE van Johanna Talja op 16 mei om 17.00. Deze zal plaatsvinden op tinyurl.com/lowercase-performance


Talja’s werk draait om het verkennen van filmtechnische en performatieve media en de relaties tussen het podium, de backstage, de performer en alles er tussen. In haar werk benadert Talja verschillende onderwerpen en ideeën met humor en zoekt ze naar een balans tussen de absurditeit en het rationele, nep en echt, door handgemaakte en tactiele sculpturale elementen te combineren met digitale, kunstmatige effecten. Ze richt zich op het verstoren van het ‘normale’ en het blootleggen van de alledaagse waanzin.

‘’Het contrast tussen de zeer ongrijpbare, digitale virtuele wereld en mijn zelfgemaakte kunst, gevuld met bewuste fouten, vind ik een heel belangrijk aspect van mijn werk. Een reis tussen de grenzen van echt en nep, van virtueel en fysiek, wat je ziet, wat je denkt dat je ziet, en waar iets eigenlijk van gemaakt is en hoe het allemaal is ontstaan.’’

In het 25ste jaar van bestaan van ruimteCAESUUR werken Witte Rook uit Breda en ruimteCAESUUR in Middelburg vanaf januari 2020 samen aan een jaarprogramma. Samen bieden zij een beeldend perspectief op de rol van internet in de artistieke praktijk en bevragen tegelijkertijd de waarde van offline tentoonstellingsplekken.


Informatie

De deelnemende kunstenaars zijn Charlotte Besuijen, Ruben Mols, Johanna Talja, Nele Brökelmann, Karl Karlas en Joep Vossebeld.

Zie ook www.caesuur.nu | www.witterook.nu | www.johannatalja.com[l]