Regiegroep voor veilig en coronaproof Middelburg

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft een zogenaamde regiegroep corona. Onder leiding van wethouder Chris Simons kijken de leden hoe de openbare ruimte goed en veilig kan worden ingericht volgens de RIVM-richtlijnen.


DOOR EUGÈNE DE KOK


Naast Chris Simons zitten er vertegenwoordigers van de gemeente, ondernemers, horeca en wijkteams in de regiegroep. Zij hebben weer contact met belangenverenigingen, bijvoorbeeld van mensen met een beperking. De groep is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de terrassen. “We hopen ondernemers zo snel en zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast willen we samenhang aanbrengen in de te nemen maatregelen en besluiten”, zegt het college van burgemeester en wethouders in een memo, die ze heeft gemaakt naar aanleiding van een motie van de Lokale Partij Middelburg. De LPM wilde dat de raad meer zou worden betrokken bij de coronamaatregelen.

Sinds donderdag staan er stewards in straten als de Lange Noordstraat, Vlasmarkt, Langeviele en Segeersstraat. Zij wijzen bezoekers van de binnenstad op de regels en adviseren over de beste routes. De regiegroep wil ook kijken of het verstandig is geen fietsverkeer meer toe te staan in de winkelstraten in verband met de ruimte. Er moet dan wel een fietsparkeerplaats komen. De regiegroep moet kijken waar.[l]