De ene helft van de Dolfijnenspeltak, volgend week mag de andere helft naar de opkomst komen. FOTO SCOUTING LUTEMGROEP
De ene helft van de Dolfijnenspeltak, volgend week mag de andere helft naar de opkomst komen. FOTO SCOUTING LUTEMGROEP Scouting Lutemgroep

Scouting weer actief op het Bolwerk

MIDDELBURG - Scouting Lutemgroep heeft zaterdag weer een opkomst gehad. Met een degelijke voorbereiding omtrent de Coronamaatregelen wachtte de leiding de meiden zaterdag op. Zonder omhelzingen, want de 1,5 meter richtlijn wordt ook hier nageleefd.


Echter was de ontmoeting niet minder hartelijk, want de Lutemers hebben elkaar gemist. De onlineopkomsten, hoe leuk ze ook zijn, kunnen een opkomst op het clubhuis niet vervangen.


Vergunning van gemeente

De Lutemers spelen hun scoutingspel op het Seisbolwerk bij hun clubhuis.

Voor wandelaars kan het verwarrend zijn als ze een groep kinderen en volwassenen samen zien.

Het lijkt tegen de regels van samenscholing, maar Scouting Lutemgroep heeft een vergunning van de gemeente gekregen om op deze plek de opkomsten te houden. Voor de herkenbaarheid van de leden draagt ieder haar Lutemshirt, -trui of -blouse in combinatie met de bordeauxrode groepsdas.


Dolfijnengroep gesplitst

De opkomsttijden zijn aangepast, er geldt een eenrichtingsverkeer in het clubhuis en de Dolfijnen zijn opgedeeld in twee subgroepen.

De speltak bestaat uit meer dan 20 Dolfijnen, in de basisschoolleeftijd, en dat maakt het lastig om afstand te bewaren.

De leiding heeft de groep in tweeëen gesplits, de oudste Dolfijnen kwamen afgelopen zaterdag naar de opkomst, de jongere zijn volgende week aan de beurt.


Fantastisch

De 'eerst' opkomst was fantastisch, want iedereen was blij om elkaar weer te zien en samen een Coronaproof scoutingspel te spelen.[l]

De zeeverkenners hebben van de 1,5 meter richtlijn een spel gemaakt. FOTO SCOUTING LUTEMGROEP