Monique Eskens met de trilogie. FOTO DE DRVKKERY
Monique Eskens met de trilogie. FOTO DE DRVKKERY Foto: De Drvkkery

'Heren van de tijd' is een uitmuntend slotstuk

MIDDELBURG - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Het personeel van De Drvkkery geeft daarom elke week een tip.

VAN ONZE REDACTIE


Dit keer tipt Monique Eskens 'De heren van de tijd' van Eva García Sáenz de Urturi. “Dit is echt iets voor jou, Monique." Met die woorden kreeg ik juli vorig jaar een thriller van een hier nog onbekende Spaanse schrijfster in handen gedrukt. Dat was 'De stilte van de witte stad', het eerste deel van een trilogie die zich afspeelt in Vitoria, in Spaans Baskenland.

Voor mij was het de ontdekking van dat jaar: goed geschreven, fijne plot en boeiende mix van geschiedenis, cultuur en spanning. In november verscheen deel twee en 'De heren van de tijd' vormt het uitmuntende slotstuk. Ook nu weer wordt het verleden knap met het heden verweven en word je meegesleurd in een adembenemend avontuur.


Hinderlaag

De schrijfster verwoordt het zelf het beste op pagina één: "Het was geen boek, het was een val van papier, een hinderlaag van woorden ... en er was geen ontkomen aan." En wie twijfelt vanwege de rommelige verfilming van het eerste boek op Netflix: vergeet die en lees de boeken.

Het boek is te koop bij boekhandel de Drvkkery op de Markt in Middelburg. Kijk voor actuele openingstijden op www.drukkerijmiddelburg.nl.[l]