Engelse drop schilderij. FOTO JOKE APNER
Engelse drop schilderij. FOTO JOKE APNER Joke Apner

Expositie Strak en vrolijk van Joke Apner

MIDDELBURG - Joke Apner uit Middelburg exposeert in Galerie Bank Aagtekerke met haar schilderijen en grafisch werk.


Ze heeft de Opleiding Grafische Vormgeving, Amsterdam gevolgd. Na haar studie heeft Joke gewerkt bij een reclamebureau in Amsterdam. In 1979 verhuisde zij naar Middelburg, waar zij 23 jaar werkzaam was als freelance grafisch vormgever. Sinds 2000 is zij gaan schilderen soms semi-abstract en vaak met een frisse, dikwijls kleurrijke toets. Ook schuwt zij de geometrische vormen niet met een voorkeur voor landschappen, katten, vogels, mensen, gebouwen. Daarnaast schrijft, tekent, drukt en bindt zij grafische vrolijke Japner-boeken en zigzagjes op mooi papier. Ook maakt zij linoleumsneden over Katerliefde, Tulpvogels, Kat op jacht, cirkel, driehoek en vierkant.

Joke is samen met 5 andere Zeeuwse kunstenaars initiatiefnemer van Galerie BANK, opgericht in 2019. Naast het werk van deze kunstenaars exposeert er ook iedere 14 dagen een nieuwe gastexposant. Van zaterdag 30 mei tot en met 13 juni exposeert Annie van Wingerden-Monen uit Zoutelande met haar aquarellen en pentekeningen.

Open: woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de maatregelen die in de galerie zijn genomen in verband met het Corona virus.

Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.[l]