Monique Eeskens van De Drvkkery. FOTO DE DRVKKERY
Monique Eeskens van De Drvkkery. FOTO DE DRVKKERY Foto: De Drvkkery

'Gelukkig is dit het eerste deel van een trilogie'

MIDDELBURG - Het is geen vakantie, maar doordat je nog steeds vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Het personeel van De Drvkkery geeft daarom leestips.

VAN ONZE REDACTIE


Monique Eeskens komt deze week met het boek ‘Dochters van een nieuwe tijd’ van Carmen Korn. Het speelt zich af in het Hamburg van 1919. “Na het einde van de Eerste Wereldoorlog raken de levens van vier jonge vrouwen met elkaar verweven. Zij proberen op de puinhopen hun leven vorm te geven, maar door hun afkomst, maatschappelijke gewoonten, de verwachtingen van hun omgeving en soms door pure pech is dat niet altijd even makkelijk. Bovendien werpt het opkomend nazisme al snel een nieuwe schaduw over hun leven”, legt Monique uit. “De schrijfster laat een heleboel aspecten van de periode tussen 1919 en 1948 aan bod komen, die ze heel mooi door het verhaal vlecht. Voor mij geeft dat een extra dimensie aan het boek en tilt dit het verhaal naar een hoger niveau. ‘Dochters van een nieuwe tijd’ is een vlot geschreven verhaal over vriendschap, tegenslag, geluk en het overleven in moeilijke tijden. Gelukkig is dit het eerste deel van een trilogie. Helaas duurt het nog bijna een half jaar voor het volgende deel verschijnt.”


Boekhandel

Het boek is te koop bij boekhandel de Drvkkery op de Markt in Middelburg. Kijk voor meer informatie op www.drukkerijmiddelburg.nl.[l]