Orgel in de Oostkerk. FOTO JOS VOGEL
Orgel in de Oostkerk. FOTO JOS VOGEL Jos Vogel

Orgelconcerten in Middelburg

MIDDELBURG - Nieuwe serie zomeravondconcerten in de Oostkerk rondom het De Rijckere-orgel.

De traditionele lunchpauzeconcerten, wekelijks op donderdagmiddag in de maanden juli een augustus, zijn eerder afgelast vanwege de coronamaatregelen. De organisatoren hebben echter samen met de organisatie van de Oostkerk een alternatief uitgewerkt, zodat het orgel in de Oostkerk in Middelburg deze zomer toch live te beluisteren is.


Avondconcerten
Er is deze zomer een serie van zes avondconcerten op de woensdagavond door de organisten Jos Vogel, Gerard Boot en André Poortvliet. Zij zullen het waardevolle De Rijckere-orgel (1783) laten horen in een programma van circa een uur. Dit zijn betaalde concerten waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting De Oostkerk. Een unieke kans om eindelijk weer een live concert bij te wonen in een prachtige ambiance.


Programma
Op de volgende data is het orgel te beluisteren: 8 juli (Jos Vogel), 15 juli (André Poortvliet), 22 juli (Jos Vogel), 29 juli (Gerard Boot), 5 augustus (André Poortvliet) en 12 augustus (Gerard Boot). De aanvang is om 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur open.


Richtlijnen RIVM
Uiteraard worden bij de concerten de richtlijnen van het RIVM opgevolgd. Er is geen pauze en er zijn geen toilet- en horecafaciliteiten. Het vooraf reserveren van kaarten is verplicht omdat het aantal plaatsen gemaximeerd is op 100. Dit is binnenkort mogelijk via www.deoostkerk.nl[n]