Woensdag 1 juli

Boekenmarkt in de koele Koorkerk

10:30 |

In de heerlijk koele Koorkerk wordt een grote boekenmarkt gehouden. Daar liggen, verdeeld over 80 verschillende rubrieken, minimaal 4.000 boeken, welke zeer regelmatig worden aangevuld. Met ingang van 1 juli geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur, mits de kerk niet voor andere doeleinden in gebruik is.


Expositie Natuurlijk

13:00 |

Van woensdag 1 juli tot en met 11 juli exposeert Mattie de Bruine met haar gevarieerde werk in Galerie BANK Aagtekerke. Zij maakt natuurillustraties in aquarelverf en werkt ook met andere materialen zoals olieverf, pastelkrijt, Oost-Indische inkt, kleurpotlood en natuurlijk het gewone potlood. Verder exposeert Mattie haar beeldhouwwerken van onder andere speksteen. Mattie is in Aagtekerke geboren en opgegroeid en woont inmiddels in Middelburg. Naast haar werk als verkoopster is zij als hobby gaan tekenen. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de RIVM maatregelen in de galerie. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.



Kruip onder de bast van de wilg

13:30 | Terra Maris

Kom op woensdag 1 juli tussen 13.30 en 15.30 uur naar Terra Maris en ontdek wat een mand, roodgatje, griend, steenuiltje, aspirine, klomp en wilgenhaantje met elkaar gemeen hebben. Op verschillende plekken in de tuin kun je bekijken wat er allemaal van de wilg gemaakt kan worden en bij de mandenmaakster kun je zelf proberen om met wilgenteen aan een “muurtje” te vlechten. Geschikt voor alle leeftijden.Deelname: entreeprijs museum.Reserveren: niet nodig.


Zaterdag 4 juli

Summer sale bij de Beurs

9:00 |

De Beurs van Kledingbank Zeeland is sinds mei elke woensdag geopend van 9 – 14 uur en dat is een groot succes.Vlak voordat de zomer helemaal losbarst, houden we een extra verkoopdag op zaterdag 4 juli en dan geldt op bijna alles : 2 halen 1 betalen!Zomerse jurkjes, fleurige blouses, zwembroeken, een jas voor een frisse dag, het is er allemaal te vinden. De collectie tweedehands dames-, heren- en kinderkleding is zeer compleet en wordt steeds vernieuwd en aangevuld. Nu de maatregelen mbt het coronavirus versoepelen per 1 juli, kunnen we de bovengrens van 20 bezoekers loslaten. De winkelmedewerkers zullen goed in de gaten houden of iedereen in de gelegenheid is om 1,5 meter afstand te bewaren. Zo niet, dan vragen we u om even te wachten tot er weer een plekje vrij is.De openingstijden zijn van 9 – 14 uur, er kan contant en met pin betaald worden en we hopen dat we weer koffie en thee kunnen schenken. Met mooi weer zullen we buiten wat zitjes creëren. Deze verkoopbeurzen Ravensteijnweg 1a te Middelburg zijn voor iedereen toegankelijk. De opbrengst komt volledig ten goede aan het werk van Kledingbank Zeeland.De maand augustus is de Beurs gesloten ivm de vakantie.


Summer sale bij de Beurs van Kledingbank Zeeland

9:00 | Kledingbank Zeeland

De Beurs van Kledingbank Zeeland is sinds mei elke woensdag geopend van 9.00-14.00 uur en dat is een groot succes. Vlak voordat de zomer helemaal losbarst, houden we een extra verkoopdag op zaterdag 4 juli en dan geldt op bijna alles: 2 halen 1 betalen! Zomerse jurkjes, fleurige blouses, zwembroeken, een jas voor een frisse dag, het is er allemaal te vinden. De collectie tweedehands dames-, heren- en kinderkleding is zeer compleet en wordt steeds vernieuwd en aangevuld. Nu de maatregelen m.b.t. het coronavirus versoepelen per 1 juli, kunnen we de bovengrens van 20 bezoekers loslaten. De winkelmedewerkers zullen goed in de gaten houden of iedereen in de gelegenheid is om 1,5 meter afstand te bewaren. Zo niet, dan vragen we u om even te wachten tot er weer een plekje vrij is. De openingstijden zijn van 9.00-14.00 uur, er kan contant en met pin betaald worden en we hopen dat we weer koffie en thee kunnen schenken. Met mooi weer zullen we buiten wat zitjes creëren. Deze verkoopbeurzen Ravensteijnweg 1a te Middelburg zijn voor iedereen toegankelijk. De opbrengst komt volledig ten goede aan het werk van Kledingbank Zeeland. De maand augustus is de Beurs gesloten i.v.m. vakantie.


‘Van zoet naar zout’

10:00 | Terra Maris

Op zaterdag 4 juli a.s. organiseert Terra Maris te Oostkapelle van 10.00-12.00 uur de rondleiding Van zoet naar zout. Tijdens deze rondleiding is er veel aandacht voor de bijzondere omgeving van Terra Maris, het natuur- en cultuurhistorisch gebied de Manteling. Dit is een overgangsgebied van zoet naar zout met bos, duinen en strand. De nadruk ligt op de overgang in begroeiing en de daarbij behorende dieren. Zoals de titel al zegt, van zoet naar zout! De kosten zijn € 4,50 p.p. Maximaal 9 deelnemers, reserveren is noodzakelijk en kan via www.terramaris.nl of via 0118-582620.


Speurneuzen

13:30 | Terra Maris

Op zaterdag 4 juli a.s. organiseert Terra Maris van 13:30 tot 15:00 uur de familieactiviteit “Speurneuzen”. Op avontuur als natuuronderzoeker! Ben je ook altijd zo nieuwsgierig naar dingen uit de natuur? Heb je altijd al willen weten hoe hoog of oud een boom is en wat er allemaal rondscharrelt op de bodem? Als natuuronderzoeker ga je zelf aan de slag en maak je (samen met je ouders) een heus logboek. Deelname: € 4,50 p.p. Reserveren: noodzakelijk via het reserveringsformulier op www.terramaris.nl of via 0118-582620.


Kinderbingo in Klarenbeek

14:00 |

Op zaterdag 4 juli organiseert Stichting Klarenbeek Actief (Middelburg) een online kinderbingo via hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/Stichtingklarenbeekactief/ Tussen 10.00 en 11.00 uur kunnen de bingokaarten opgehaald worden in het Johannes Postkwartier op huisnummer 94. Om 14.00 uur gaan we live! Deelname is gratis voor donateurs. Niet-donateurs betalen €2,-Als deze activiteit succesvol verloopt en er is voldoende animo dan gaan we dit ook organiseren voor volwassenen.


Zondag 5 juli

Kunst routezondag

9:00 |

Bij atelier Hoed Gezien krijgt iedere maand een andere kunstenaar ‘de etalage’ tot zijn of haar beschikking en zijn de kunstwerken 4 weken lang te bekijken. De volgende routezondag is er weer een andere kunstenaar aan de beurt. Veilig een ommetje doen langs wisselende tentoonstellingen kan dus iedere dag van de week. Tijdens de routezondag op 5 juli t/m eind juli is dat Carmen Milhous-Arendt met schilderijen uit de serie Little White Treasure.


Keltische Muziek bij Terra Maris

13:30 | Terra Maris

Op zondag 5 juli van 13.30 tot ca. 15.30 uur treedt de band Triskell op bij Terra Maris! Het symbool “Triskell” staat voor een verbondenheid die men op velerlei manieren kan vertalen. De Kelten zien hierin de drie-eenheid van water, vuur en aarde, de groep TRISKELL beschouwt het als een muzikale verbondenheid. De groep vormt een boeiend geheel met als basis Iers-Keltische muziek, vertolkt op eigentijdse wijze. Mary Black, Loreena McKennitt en Mary O’Connell zijn inspirerend als voorbeeld. Maar andere muziek wordt zeker niet geschuwd! Deelname: entree museum. Reserveren: niet nodig.


Dinsdag 7 juli

Rommel- en Curiosamarkt in Veere

10:00 | Het Akkoord

Diverse leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere organiseren gedurende de zomervakantie elke dinsdag een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw ‘Het Akkoord’ van de muziekvereniging in Veere. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. De rommelmarkt is vanaf dinsdag 7 juli elke dinsdag van 10.00 tot ca. 17.00 uur geopend. Naast de dinsdagen zal de rommelmarkt ook nog op andere dagen geopend zijn. Bel – buitenom de dinsdagen – voor de zekerheid voor een bezoek het telefoonnummer 0118-501282. Bij geen gehoor is de rommelmarkt op dat moment niet geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Dinsdag 25 augustus is de laatste dinsdag (en week) dat de rommelmarkt geopend is. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Het adres van clubgebouw ‘Het Akkoord’ is Oudestraat 9 (4351 AS) in Veere en is telefonisch bereikbaar via 0118-501282. Kijk voor meer informatie op www.veeresgenoegen.nl of stuur een e-mail naar rommelmarktvg@zeelandnet.nl.