Jubilerende Sociëteit biedt carillonconcert aan

MIDDELBURG - De Middelburgse sociëteit De Vergenoeging biedt op zaterdag 11 juli in het kader van de viering van haar 225-jarig bestaan de inwoners van Middelburg en bezoekende toeristen een carillonconcert aan. Het concert wordt door Janno den Engelsman, de beiaardier van de Lange Jan, verzorgd.


Aanvankelijk had de jubilerende sociëteit het plan om ter gelegenheid van de opening van het Molenwaterpark een muziekvoorstelling te organiseren in de muziektent in dit park.

Door de corona crisis gaat dat niet door. Met het aanbieden van het carillonconcert wil de sociëteit De Vergenoeging alsnog haar 225 jarig bestaan met de stad vieren.


Gevarieerd programma

Zaterdag 11 juli, van 15.30 tot 16.30 uur wordt een in nauwe samenspraak tussen de beiaardier en de muziekclub van de sociëteit samengesteld, gevarieerd programma ten gehore gebracht. Daarbij zal aandacht worden besteed aan werk van Middelburgse componisten, aan muziek uit de tijd van de oprichting van de Sociëteit en aan lichte en klassieke muziek.


Zeeuws volkslied

Janno den Engelsman zal twee composities spelen van Jan Morks, Middelburgs componist, die leefde van 1865-1926. Een daarvan is het Zeeuwse volkslied. Uit de tijd dat de Sociëteit is opgericht, stamt het lied Hop Marianneke, dat een patriotische achtergrond heeft.


Gepaste afstand

Het publiek wordt uitgenodigd om het middagconcert op gepaste afstand in de buurt van de Lange Jan of op het Molenwaterpark bij te wonen.[n]