Dominicus moderniseert
en maakt keuzes

WESTKAPELLE - Dominicus maakt bekend dat Leonard Dominicus per 1 juli 2020 terugtreedt. Vanaf dan zal Simon van Lit zijn plaats overnemen. Samen met de broers Peter en Niels Dominicus wordt het bedrijf verder gemoderniseerd.


Het in 1975 opgerichte bedrijf heeft met zijn 30 medewerkers hoogte- en dieptepunten gekend. Met name de economische crisis en daaropvolgende jaren heeft Dominicus een zware tijd gekend, onder andere door het wegvallen van een aantal grote klanten in de zakelijke markt.
Inmiddels heeft het bedrijf de weg naar boven weer gevonden. In 2016 heeft het bedrijf een online concept gelanceerd, Grafsteenwinkel.nl.
Daardoor is de particuliere klantenkring van het bedrijf in hoog tempo gegroeid.


Toekomst
“Vernieuwen van het productaanbod en moderniseren van het bedrijf zijn belangrijk om het bedrijf toekomstbestendig te maken.”, aldus Simon van Lit. Om dit te realiseren wordt het productieproces vereenvoudigd, de showroom in Goes volledig verbouwd en het productaanbod uitgebreid met salon- en eettafels van natuursteen. Leonard Dominicus kiest ervoor om na ruim 8 jaar afscheid te nemen van het familiebedrijf. Veel eigenaren van familiebedrijven stappen pas uit het bedrijf als er plaats gemaakt moet worden voor de nieuwe generatie. Leonard verteld verder: “Inmiddels kan ik terugkijken op een leerzame, inspirerende, hectische, uitdagende, maar vooral een mooie tijd. Het bedrijf staat er goed voor. De koerswijziging is ingezet en ik heb alle vertrouwen in de toekomst van het bedrijf zonder mij.”[n]