Uitreiking PREZO certificaat. FOTO MARY REMIJNSE
Uitreiking PREZO certificaat. FOTO MARY REMIJNSE Mary Remijnse

Zeeuws Woongenot behaalt Gouden PREZO keurmerk

MIDDELBURG - De uitreiking van het PREZO keurmerk vond plaats op 30 juni, overhandigd door Robert Jacobs, voorzitter van de Raad van Commissarissen, aan zorgondernemers tevens directie van Zeeuws Woongenot Jacqueline de Winter & Ronald de Feijter.


Villa Rittenborgh van Zeeuws Woongenot is gestart in 2016. Een particuliere kleinschalige woonzorg villa wat ruimte bied voor 20 bewoners, grenzend aan het Toorenvliedtpark. Hier kunnen mensen wonen die verpleeghuiszorg nodig hebben met 24-uurs zorg. De hoofddoelgroep betreft mensen met ziekte van Parkinson, dementie of andere geheugenproblemen. Ook echtparen kunnen hier samen blijven wonen. De visie van Zeeuws Woongenot is het bieden van goede zorg met ruime persoonlijke aandacht door inzet van 1 medewerker op 4 bewoners. Kwaliteitsgericht en respect voor elkaar vanuit het hart van de bewoner, familie en met elkaar.

PREZO is een integraal kwaliteitsmodel voor de zorg. Het PREZO keurmerk sluit aan bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg en laat zien, dat bewoners tevreden zijn, dat prestaties vóór deze bewoners structureel worden verbeterd, dat Zeeuws Woongenot verantwoorde zorg biedt en voldoet aan de eisen die de branche stelt en dat Zeeuws Woongenot doet aan verantwoord ondernemen en voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Middels onafhankelijke toetsing kan het PREZO keurmerk worden behaald.

Vanaf 2019 is Zeeuws Woongenot gestart met ‘dagbesteding’ in het naast gelegen Koetshuis voor thuiswonende ouderen. Het biedt een combinatie van activiteiten en ontspanning voor één of meerdere dagen per week. Toegankelijk voor iedereen en is niet duurder dan dagbesteding bij een reguliere instelling, financiering geschiedt via de WMO.[n]