Logo Gezonde School op de muur van de school
Logo Gezonde School op de muur van de school Marloes Ketting

Archipelschool De Lichtboei is Gezond

WESTKAPELLE - Archipelschool De Lichtboei uit Westkapelle heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat De Lichtboei zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.


Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Archipelschool De Lichtboei voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Sociaal Welbevinden.

Naast allerlei ‘formele’ punten: een sociaal veiligheidsplan, de methodes Leefstijl en Goed van Start, de aanwezigheid van een Anti Pest Coördinator en een Intern Contactpersoon, werd De Lichtboei in de toekenning vooral geroemd door alle dingen die zij ‘samen’ (met alle kinderen van de school, door elkaar) doen; alle feesten & partijen, de leerlingenraad en het tutorlezen van groep 7/8 met groep 1/2 zijn daar een paar voorbeelden van. Tevens hebben zij zich het afgelopen schooljaar georiënteerd op een nieuwe methode voor Sociaal-Emotionele Ontwikkeling die beter aansluit bij de actualiteit en ook aansluit bij Mediawijsheid en Burgerschap. Komend schooljaar zullen zij starten met de nieuwe methode KWINK.

Directeur Marloes Ketting van Archipelschool De Lichtboei is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is.”

Info: www.gezondeschool.nl.[n]