Woensdag 8 juli

Speurtocht; Het gouden ei van kapitein Ivo

10:00 | Polderhuis

In 2018 is er tijdens de verbouwing van het Polderhuis een schatkaart gevonden die afkomstig was van kapitein Ivo. De schat waarvan we weten dat die bestond uit een gouden ei is helaas niet gevonden. Het ei ligt dus nog ergens verstopt in Westkapelle. Voor kinderen t/m 9 jaar is er in het Polderhuis de schatkaart te koop. Volg de aanwijzingen op de schatkaart en vind de verstopplaats van het gouden ei. De speurtocht is er in het Nederlands en in het Duits. Verkrijgbaar in de maanden juli en augustus, kan gemaakt worden binnen de openingsuren van het Polderhuis elke dag van 10:00 tot 17:00 uur.


Speurtocht; Leer Westkapelle kennen op een andere manier

10:00 | Polderhuis

Speciaal voor deze corona zomer is er voor kinderen vanaf 10 jaar en voor volwassenen een foto wandeling met vragen. Een tocht van ongeveer 4,5 kilometer die langs de mooie en bijzondere plaatsen komt van Westkapelle. Leer de geschiedenis kennen door de vragen te beantwoorden. Het fotoblad is te koop in het Polderhuis. De tocht is in het Nederlands en het Duits verkrijgbaar, Kan in juli en augustus gemaakt worden binnen de openingsuren van het Polderhuis elke dag van 10:00 tot 17:00 uur.


Hans Overvliet presenteert kunstwerk

10:30 | Wandelkerk

Distant Suffering startte Hans Overvliet in april van dit jaar een nieuw werk: i.d. van ongelijkheid / i.d. of inequality. Hij verzond zo’n 100 A1 affiches over de wereld met daarop koffers, tassen, rugzakken, etc. die reizen symboliseren. In de Wandelkerk van het Abdijcomplex heeft Overvliet een presentatie gemaakt met de A1-poster en een aantal foto’s van de plekken waar die nu hangen. Die presentatie wordt wekelijks aangevuld met nieuw gearriveerde foto’s. De poster toont met hun bagage een van de weinige overeenkomsten tussen de verschillende ‘soorten’ reizigers. Het schrijnende verschil zit in de inhoud van deze koffers, tassen, en rugzakken. Het werk is te zien in de Wandelkerk / Abdijkerken in Middelburg. Die is tot eind augustus elke dag vrij te bezoeken: van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Zie voor de catalogus https://issuu.com/caesuur/docs/20_hans_distant_xxi_inequality_liggend. www.hansovervliet.com


Expositie Natuurlijk

13:00 |

Van woensdag 1 juli tot en met 11 juli exposeert Mattie de Bruine met haar gevarieerde werk in Galerie BANK Aagtekerke. Zij maakt natuurillustraties in aquarelverf en werkt ook met andere materialen zoals olieverf, pastelkrijt, Oost-Indische inkt, kleurpotlood en natuurlijk het gewone potlood. Verder exposeert Mattie haar beeldhouwwerken van onder andere speksteen. Mattie is in Aagtekerke geboren en opgegroeid en woont inmiddels in Middelburg. Naast haar werk als verkoopster is zij als hobby gaan tekenen. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de RIVM maatregelen in de galerie. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.


Zaterdag 11 juli

Bijeenkomst Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

Heeft of gaat u binnenkort op vakantie en is net uw outfit of een apparaat uit de caravan kapot? Dit kunt u nog snel laten repareren bij Stichting Repair Café Middelburg. Onze vrijwillige reparateurs staan ook voor u klaar om uw tablet, laptop, koffiezetter, stofzuiger, kleding of alles wat u kunt dragen te maken. Wij rekenen alleen materiaalkosten, maar een donatie is altijd welkom. Wij mogen u weer ontvangen aan de reparatie tafel met een maximaal aantal personen in de zaal. Wij zijn geopend op zaterdag 11 juli van 10.00 tot 15.00 uur bij bowling en Partycentrum “De Kruitmolen”, Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Meer informatie over ons protocol op www.repaircafemiddelburg.nl/Corona


Dinsdag 14 juli

Rommel- en Curiosamarkt in Veere

10:00 | Het Akkoord

Diverse leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere organiseren gedurende de zomervakantie elke dinsdag een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw ‘Het Akkoord’ van de muziekvereniging in Veere. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. Op de rommelmarkt worden o.a. boeken, kleding, apparatuur, speelgoed, keukenspullen, glas- en servieswerk verkocht. Uiteraard zijn ook hier de nodige maatregelen getroffen in de vorm van o.a. een deurbeleid, maximum aantal bezoekers, verplicht gebruik winkelmandje, verplichte looproute (éénrichtingsverkeer) en de mogelijkheid om contactloos te betalen. De rommelmarkt is vanaf dinsdag 7 juli elke dinsdag van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur geopend. Naast de dinsdagen zal de rommelmarkt ook nog op andere dagen geopend zijn. Bel – buitenom de dinsdagen – voor de zekerheid voor een bezoek het telefoonnummer 0118-501282. Bij geen gehoor is de rommelmarkt op dat moment niet geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Dinsdag 25 augustus is de laatste dinsdag (en week) dat de rommelmarkt geopend is. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Het adres van clubgebouw ‘Het Akkoord’ is Oudestraat 9 (4351 AS) in Veere en is telefonisch bereikbaar via 0118-501282. Kijk voor meer informatie op www.veeresgenoegen.nl of stuur een e-mail naar rommelmarktvg@zeelandnet.nl.