Camping Janse.
Camping Janse. Foto: Camping Janse

ZOUTELANDE - Nu vakanties in het buitenland zijn omgeven met onzekerheid en strenge maatregelen wordt de provincie, ondanks de coronamaatregelen, ouderwets druk bezocht door toeristen. Camping Janse in Zoutelande merkt dat.

Na een paar onzekere maanden is de rust op de camping weergekeerd, vertelt eigenaar Han Lous. Hij laat de afgelopen periode nog eens de revue passeren. "Eerst hadden we natuurlijk te maken met veel afmeldingen, moesten we dicht en leek het erop dat dit nog enige tijd zou gaan duren. Toen echter bekend werd dat er weer veel mogelijk was, kregen we te maken met een boekingsgolf." Het was geen lastige opgave om de camping vol te krijgen. "Het is niet minder druk dan normaal."

Uiteraard houdt de camping zich aan de maatregelen. "Natuurlijk houden we voldoende afstand en zorgen we voor gel om te kunnen desinfecteren. Iedereen heeft er begrip voor. Duitsers vinden het zelfs een verademing, omdat hier meer mag dan in Duitsland. Mondkapjes zijn bijvoorbeeld niet verplicht."

Een doemscenario heeft wel eens door zijn hoofd gespeeld. "In april wisten we echt nog niet wat we konden verwachten. Een lege camping, daar moet je echt niet aan denken. De onzekerheid was best lastig." Han snapt wel waarom Zeeland zo populair is. "Dat is al jaren zo. We hebben ook relatief weinig last van corona hier. Dat hebben de toeristen ook ontdekt. Zeeland blijft een prachtige provincie met ruimte, zee en strand."[n]