Afbeelding
Foto: Annet Eekman

MIDDELBURG - Els Mesu runt al vier decennia Kaasboerderij Schellach aan de Prooijenseweg in Middelburg. "De popularieit van streekproducten kent pieken en dalen", zegt zij.

De laatste maanden lijken de kazen en andere streekproducten echter populairder dan ooit. "In het begin van de crisis waren er wel problemen, ook voor ons. Sinds de maatregelen wat zijn versoepeld en de Belgen en Duitsers weer mogen komen, is het echter booming. Het is al twee weken topdrukte." Ze denkt dat de boerderijwinkel een uitje is. "Nog niet alles is helemaal open, maar hier kun je boodschappen doen en mag je even in de stal kijken. Dat vinden gezinnen leuk."

Het is zo druk dat Els Mesu af en toe buiten staat met een mobiel pinapparaat om het niet al te druk te laten worden in de winkel. Ook aan de Prooijenseweg houden ze zich immers aan de afstandsregels.


Brood

Kaasboerderij Schellach staat al veertig jaar bekend om haar kazen en andere, zelfgemaakte zuivelproducten, maar verkoopt in de winkel ook veel andere streekproducten. Voor groenten en fruit werkt Mesu samen met 't Groenteschuurtje in Serooskerke. Daarnaast verkoopt ze brood van meel dat is gemalen door molenaar Brasser uit Biggekerke en gebakken door Bakker Schrieks en een keer in de zoveel tijd vleespakketten van een dier dat op de boerderij moet worden geslacht.[n]