Valkeniers organiseren een activiteitenweek

KOUDEKERKE - Ook deze zomer kunnen de leden van Scouting De Valkeniers avonturen beleven en hun grenzen verleggen. Niet tijdens de gebruikelijke zomerkampen, maar deze keer tijdens een activiteitenweek die georganiseerd wordt. Iedere dag van de week (13-17 juli) zijn verschillende leeftijdsgroepen te vinden rondom het clubgebouw of trekken ze er op uit. Ook dicht bij huis vallen nog genoeg avonturen te beleven.


Al zeker een jaar werd er door vrijwilligers van De Valkeniers gewerkt aan het organiseren van een groepskamp ter ere van het 40-jarig bestaan van de groep. Alle leden zouden samen gaan kamperen aan het Veersemeer. Omdat lang onduidelijk was of een dergelijk groot kamp binnen de coranarichtlijnen door kon gaan is er besloten dat kamp ter verzetten naar 2021. In plaats daarvan is iedereen zich gaan richten op avontuurlijke activiteiten dicht bij huis.


Activiteitenweek
Zomerkamp is vaak het hoogtepunt van het jaar. Om ook de activiteitenweek een hoogtepunt van dit bijzondere seizoen te laten zijn worden er extra spectaculaire activiteiten georganiseerd.


Extra spectaculaire activiteiten


Wat dacht je van een dagtocht met onbekend start- en eindpunt en een bijzondere overnachtingsplek. Een bezoek aan Stella Maris, of een groot spel rondom het dorpsplein met spannende en uitdagende opdrachten? Maar ook rond het gebouw valt er voldoende te beleven voor De Valkeniers. Een spectaculaire hindernisbaan voor de jongeren leden en Archery Tag voor de oudere leden staan onder andere op het programma. Maar ook de traditionele onderdelen ontbreken niet. Zo gaan de scouts laten zien hoe goed ze kunnen koken, natuurlijk met eigen recepten en kokend op houtvuur.


Ben je 5-7 jaar?
De jongste leeftijdsgroep binnen scouting, de bevers nodigen alle jongens en meisjes die oud genoeg zijn uit om mee te doen. Woensdag (15-7) van 14:00 tot 20:30 en vrijdag (17-7) van 11:30 tot 16:00. Laat je ons weten of je komt?[n]