Henk Daalmeijer dj'de onder de naam Frank van Dijk. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
Henk Daalmeijer dj'de onder de naam Frank van Dijk. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

'Henkie' vergeet nooit
te genieten

MIDDELBURG - De kreet ‘Wij zijn de stad’ kent iedereen in Middelburg, maar wie zijn ‘wij’? In de rubriek ‘Zij zijn de stad’ zet Edwin Mijnsbergen bekende en minder bekende Middelburgers in de schijnwerpers. Op zijn geheel eigen wijze beschrijft hij wie zij zijn en wat zij hebben met de stad en hun stadsgenoten. Deze week: Henk Daalhuizen.


DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

Hij is er niet geboren, maar de betrokkenheid van Henk Daalhuizen (1967) bij Middelburg is groot. Hij bezoekt, al dan niet in gezelschap van zijn vrouw Sandra en de kinderen, graag de Middelburgse terrassen, zit in het bestuur van organisaties als de Nacht van de Nacht en met zijn bedrijf De Hypotheekshop sponsort hij al jarenlang allerlei initiatieven, zoals de ijsbaan van Middelburg Winterstad.
Voor Henk is die betrokkenheid de normaalste zaak van de wereld. Hij is geboren in Vlissingen en groeide op in Koudekerke. Voor de middelbare school kwam hij in Middelburg terecht. "Ik koos voor de Stedelijke Scholengemeenschap (SSGM) in de Sint Pieterstraat, en later voor de MEAO aan het Delta College. Vanaf toen was ik vooral te vinden in Middelburg.”


Piratenzender
Betrokkenheid bij organisaties of evenementen ontstaat meestal spontaan, je rolt erin. “Bij mij begon dat halverwege de jaren tachtig. Ik was dol op muziek en mede daardoor raakte ik betrokken bij jeugdsoos Hofplein, in het oude bibliotheekje aan Achter het Hofplein.” In dezelfde periode was hij dj. “Onder het pseudoniem Frank van Dijk draaide ik bij Radio Popular. We wilden dé zender voor Walcheren worden, maar werden lang beschouwd als piratenzender. Muziek kocht ik lokaal in, onder meer bij Sjiep Hifi in de Langeviele. Hele bakken vol met 12” singles nam ik mee. Mooie jaren, hoor!”

Henkie
Het had ook anders kunnen lopen, tussen Henk en Middelburg. De naam Daalhuizen was onlosmakelijk verbonden met Vlissingen. Henks overgrootvader en opa stonden er bekend als olie- en kolenhandelaars, Henk Daalhuizen senior als een voetballer die in de jaren zestig furore maakte in het eerste van VC Vlissingen. “Het is ook zeker niet zo dat ik iets tegen Vlissingen heb, integendeel. Pas toen ik in 2008 in De Hypotheekshop stapte, kwam héél mijn leven in het teken van Middelburg te staan.”
De Hypotheekshop heeft wel wat veranderd in het leven van Henk, of Henkie, want zo noemen vrienden en bekenden hem. Een levensgenieter is hij nog steeds, maar als directeur van een onderneming met vestigingen in Middelburg, Goes, Zierikzee, Ouddorp, Roosendaal en Fijnaart is hij veel met zijn werk bezig. Zelfs met zijn telefoon ondersteboven ontgaat hem maar weinig: via zijn smartwatch zie hij alles binnenrollen. “Ik blijf graag op de hoogte en ben een liefhebber van gadgets.” Lachend: “Dat is soms best een gevaarlijke combinatie, ja.”


Genieten
Het deert Henk verder niet. Hij houdt van zijn werk en weet hoe je het nuttige met het aangename combineert, hoe je de positieve energie erin houdt. De afspraak voor dit artikel plant hij graag op het terras van zijn lievelingszaak, café-restaurant Zanzibar. Sandra schuift ook gezellig aan. Terwijl hij vrolijk over zijn leven vertelt, groet hij de ene na de andere voorbijganger. Precies dat maakt Henk Henkie, een gepassioneerde ondernemer, die nooit vergeet te genieten.[n]