Woensdag 15 juli

Expositie Sprankelend

13:00 | Galerie Bank

Van 15 juli t/m 25 juli exposeert Cora Gelens uit Oostkapelle met haar sieraden, keramiek en beelden in Galerie BANK. Cora maakt glassieraden door het fuseren van vlakke stukjes glas in een speciaal oventje met als resultaat sprankelende hangers, oorbellen en zelfs manchetknopen. Verder maakt zij sinds een tiental jaren ook keramiek, waarbij zij experimenteert met materialen en verschillende glazuren. Galerie BANK is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig. www.facebook.com/galerieBANK


Orgelconcert Oostkerk

20:00 | Oostkerk

, aanvang 20 uur, is het tweede concert in de serie zomerorgelbespelingen in de Oostkerk van Middelburg. Organist van deze avond is André Poortvliet. Hij heeft een boeiend en afwisselend programma samengesteld rond het thema “An Wasserflüssen Babylon”, met muziek van Bach, Pachelbel, Tunder, Jullien en Dumage. Om het concert te bezoeken kunnen kaarten gereserveerd worden via www.deoostkerk.nl. Gezien de richtlijnen van het RIVM is het aantal bezoekers gelimiteerd op 120. De volledige opbrengst komt ten goede aan de instandhouding van de Oostkerk.


Donderdag 16 juli

Tweedehands boeken

9:00 |

Er is een verkoop van tweedehands boeken in Arnemuiden. Deze verkoop is steeds op maandag t/m zaterdag en wordt alleen gehouden met mooi weer, t/m 20 augustus a.s. De verkoop is vanuit de voortuin van Klaverakker 31 te Arnemuiden. Aanbod wisselt, wordt dagelijks bijgevuld. De volledige opbrengst is voor kerk in aktie, het project De Delta voor Indonesië. Bel voor meer informatie met 06-13167690.


'Distant suffering' in Wandelkerk

10:30 | Wandelkerk

Hans Overvliet laat sinds begin juli zijn kunstwerk ‘Distant suffering’ zien in de Wandelkerk in Middelburg. In april van dit jaar stuurde hij naar honderd relaties een poster met daarop koffers, tassen, rugzakken en andere zaken die symbool staan voor reizen. Veel mensen hebben deze ergens opgehangen en gefotografeerd. Overvliet laat deze foto’s zien in Middelburg. Hij wil hiermee de tegenstellingen die er zijn op het gebied van mobiliteit laten zien: veel westerse mensen reizen om mooie dingen te zien, anderen moeten reizen, omdat ze op de vlucht zijn voor oorlog of de armoede willen ontvluchten. ‘Distant suffering’ is te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 10.30-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.30-17.00 uur.


Expositie in Panhof

11:00 | Atelier Panhof

Kunstenaars Hetty Begheyn en Margriet de Vries exposeren in juli in Atelier Panhof aan de Breeweg in Koudekerke. Het is het atelier van Begheyn. Zij maakt beelden in klei: stoere figuren, koppen van krijgers, paarden en mensen. De Vries tekent en schildert de natuur om haar heen. Zij observeert en verzamelt informatie op de plekken die zij bijzonder vindt. Atelier Panhof is in juli open op donderdag en vrijdag van 11.00-17.00 uur en op afspraak (tel. 06-29600983 of 06-40484207).


Wandeling door de manteling

13:30 | Terra Maris

Donderdag 16 juli van 13.30 tot 15.30 uur: Wandeling door de manteling. Ontdek samen met een natuurgids van Terra Maris de verhalen die de bomen, diersporen, geuren en geluiden vertellen in en over het bos van "De Manteling". Max. 9 deelnemers. Reserveren: noodzakelijk via www.terramaris.nl of via 0118-582620.


Vrijdag 17 juli

Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten

10:30 | Terra Maris

Vrijdag 17 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten. Weet jij hoe de levenscyclus van een vlinder eruit ziet? En ken je het verschil tussen een honingbij en een wilde bij? Wat vliegt er nog meer in de tuin? Bij Terra Maris staan al deze luchtacrobaten in de spotlight. Reserveren: niet nodig.


Bij-kletsen met de imker

13:30 | Terra Maris

Vrijdag 17 juli om 13.30/14.00/14.30/15.00 uur – Bij-kletsen met de imker. Onze huisimker neemt je mee in de fantastische wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing of hoeveel bijen telt een bijenvolk, je leert het allemaal van onze Imker. Max. 6 deelnemers per keer. Reserveren bij de balie, op de dag zelf.


Zaterdag 18 juli

Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers

10:30 | Terra Maris

Zaterdag 18 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers. In de tuin van Terra Maris hebben we groeiers en bloeiers, groot en klein. Maar hoe kun je aan een boom zien hoe oud hij is? En hoe gezond hij is? Dit komt ‘s ochtends aan bod tijdens het spreekuur van onze Scharrelkids-bomendokter! Iedere zaterdag staat de scharrelkidsclub in het teken van groeiers en bloeiers, met elke week andere activiteiten. Reserveren: niet nodig.


Zondag 19 juli

Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water

10:30 | Terra Maris

Zondag 19 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water. Speuren naar schaatsenrijders, ruggenzwemmertjes, kikkerdril en ander onderwaterleven in de watertuin van het museum. Welke dieren leven er in zoet water, en waarom niet in zout? Niet alleen komen waterdiertjes aan bod, maar we gaan het ook hebben over de invloed van regen(water) in de stad, en wat je in je eigen tuin kunt doen om wateroverlast te beperken. Iedere zondag zijn er in het thema zoet en zout water leuke activiteiten bij de scharrelkidsclub! Reserveren: niet nodig.


Zoldergeheimen

13:00 | Terra Maris

Zondag 19 juli om 13.00, 14.00 en 15.00 uur – Zoldergeheimen. Vandaag kun je tijdens een museumbezoek het ‘Open depot’ op de zolder van ons museum bezoeken. Duizenden collectie-objecten, zoals opgezette vogels en zoogdieren, fossiele botten etc. zijn jarenlang verborgen gebleven. Een groot deel is nu op ons ’Open depot’ te zien. Een deskundige gids vertelt alle bijzonderheden over één of meerdere soorten vogels en zoogdieren. Deelname: entreeprijs museum/ max. 6 deelnemers per keer. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf.


Maandag 20 juli

KKaAT: Alle kleuren van de zee

11:00 | Terra Maris

Maandag 20 juli tussen 11.00 en 16.00 uur - KKaAT: Alle kleuren van de zee. Vanuit het Noorden kwamen de Vikingen over zee richting West-Europa. Over stille wateren en door woeste golven. Uitkijkend over een glinsterende vriendelijke blauwe zee en over diep donker dreigend water. Stel je voor hoe dat moet zijn geweest. En schilder vandaag in het buitenatelier, olv beeldend kunstenares Jessica van Dierendonck van KKaAT, jouw versie van deze zee! Geschikt voor alle leeftijden. Deelname: entreeprijs museum. Reserveren: niet nodig.