Maandag 20 juli

Vakantie Bijbel Club gaat online!

9:00 |

Dit jaar helaas geen Vakantie Bijbel Club in de school. Maar... we hebben wat leuks bedacht! We gaan online. Van maandag 20 juli t/m donderdag 23 juli staat er elke dag een filmpje of wat anders verrassends op de website www.vbcoostkapelle.nl. En.. we hebben een chatbox, waar we met elkaar in gesprek kunnen gaan.


Aangepast Zomerfestijn in Middelburg

14:00 | meerdere wijken

In meerdere wijken in Middelburg zijn tussen 20 juli en 16 augustus tal van activiteiten voor jong en oud. De gemeente, Stichting Welzijn Middelburg en Kunsteducatie Walcheren hebben de krachten gebundeld en organiseren een reeks aan activiteiten voor de thuisblijvers. Het loopt uiteen van vossenjachten tot workshops yoga en stencil art. Alles is gratis. Het programma is te vinden op de website www.bredescholenmiddelburg.nl. Inschrijven is verplicht.


Dinsdag 21 juli

Rommel- en Curiosamarkt in Veere

10:00 | Het Akkoord

Diverse leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere organiseren gedurende de zomervakantie elke dinsdag (van 10.00-ca. 17.00 uur) een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw ‘Het Akkoord’ van de muziekvereniging in Veere. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. De rommelmarkt is ook op andere dagen open. Bel voor de zekerheid voor een bezoek naar tel. 0118-501282. Bij geen gehoor is de rommelmarkt niet geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd. Dinsdag 25 augustus is de laatste rommelmarkt. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Adres: clubgebouw ‘Het Akkoord’, Oudestraat 9, Veere, tel. 0118-501282. Kijk voor meer informatie op www.veeresgenoegen.nl of stuur een e-mail naar rommelmarktvg@zeelandnet.nl.


Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen!

10:30 | Terra Maris

Dinsdag 21 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen! In de middeleeuwen waren er ook Vikingen op Walcheren, wat toen nog Walichrum werd genoemd. Als we de verhalen moeten geloven waren het koelbloedige rovers die altijd maar op zee waren of plunderden. Maar hoe was het leven in Walichrum? Hoe woonden de Walichrummers en wat aten ze? Welke spelletjes speelden ze? Iedere dinsdag is het Middeleeuwen-tijd bij de Scharrelkidsclub! Deelname: entreeprijs museum. Reserveren: niet nodig.


Woensdag 22 juli

Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles

10:30 | Terra Maris

Woensdag 22 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles. In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Iedere woensdag kun je je samen met de scharrelkidsclub verdiepen in de wonderlijke onder-zee-wereld, van Potvis tot Petfles. Deelname: entreeprijs museum. Reserveren: niet nodig.


Zoldergeheimen

13:00 | Terra Maris

Woensdag 22 juli om 13.00, 14.00 en 15.00 uur – Zoldergeheimen. Tijdens een museumbezoek kun je het ‘Open depot’ op de zolder van ons museum bezoeken. Duizenden collectie-objecten, zoals opgezette vogels en zoogdieren, fossiele botten etc. zijn jarenlang verborgen gebleven. Een groot deel is nu op ons ’Open depot’ te zien. Een deskundige gids vertelt alle bijzonderheden over één of meerdere soorten vogels en zoogdieren. Deelname: entreeprijs museum/ max. 6 deelnemers per keer. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf.