Adri Roelse, Peter Marinissen en Arie van Dam proberen de fietsroute met app uit.
Adri Roelse, Peter Marinissen en Arie van Dam proberen de fietsroute met app uit. Foto: Gemeente Veere

Fietsroute ‘Tour de Boer’ gelanceerd in Veere

AAGTEKERKE - In de gemeente Veere is sinds woensdag de Tour de Boer te fietsen. Bij deze route passeren fietsers vier agrarische bedrijven en die kunnen ze virtueel bekijken via een nieuwe app.

De agrarische ondernemers vertellen in de app over hun werkzaamheden tijdens een virtuele rondleiding. 'Gebruikers kunnen als het ware zelf over het land lopen of in de stal kijken', legt een woordvoerder van de gemeente Veere uit. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor bewoners en toeristen in het Nederlands, Engels en Duits.
De fietsroute en app maken onderdeel uit van het project ‘Gezonde voeding van dichtbij in Veere en Noord-Beveland’. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Veere, HZ University of Applied Sciences en landbouworganisatie ZLTO. Met dit project willen de partijen het gebruik van gezonde regionale producten bevorderen.
Bij de lancering van de tour fietsten de Veerse wethouder Adri Roelse, lokale ZLTO-bestuurder Peter Marinissen en de varkenshouder Arie van Dam, deelnemer aan de tour, langs de Zuivelhoeve in Aagtekerke.[n]