Woensdag 22 en 29 juli en 5 augustus

Zomer Tennis voor alle jeugd op Walcheren

10:00 | Tennispark De Veste

Gratis inloop voor kinderen van ca. 5 - 17 jaar. Wekelijks, iedere woensdag in de zomervakantie, van 10.00-11.15 uur. Voor de beginner ter kennismaking, maar ook voor de gevorderde wedstrijdspeler. De organisatie is in handen van de Jeugdcommissie van MLTC i.s.m. TennisSchoolMiddelburg. Locatie: Tennispark De Veste, Griffioenpad 1 te Middelburg. Data: 22, 29 juli en 5, 12, 19 augustus van 10.00-11.15 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig! Indien het onverhoopt een keer niet doorgaat, dan wordt dit kenbaar gemaakt via een bericht op de Facebookpagina van ‘MLTC & Baan 13’, minimaal een uur voor aanvang van de activiteit.


Woensdag 22 juli

Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles

10:30 | Terra Maris

Woensdag 22 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles. In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Iedere woensdag kun je je samen met de scharrelkidsclub verdiepen in de wonderlijke onder-zee-wereld, van Potvis tot Petfles. Deelname: entreeprijs museum. Reserveren: niet nodig.


Zoldergeheimen

13:00 | Terra Maris

Woensdag 22 juli om 13.00, 14.00 en 15.00 uur – Zoldergeheimen. Vandaag kun je tijdens een museumbezoek het ‘Open depot’ op de zolder van ons museum bezoeken. Duizenden collectie-objecten, zoals opgezette vogels en zoogdieren, fossiele botten etc. zijn jarenlang verborgen gebleven. Een groot deel is nu op ons ’Open depot’ te zien. Een deskundige gids vertelt alle bijzonderheden over één of meerdere soorten vogels en zoogdieren. Deelname: entreeprijs museum/ max. 6 deelnemers per keer. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf.


Orgelconcert Middelburg

20:00 | Oostkerk

Woensdagavond 22 juli wordt het derde concert in de serie zomerorgelbespelingen in de Middelburgse Oostkerk verzorgd door Jos Vogel. Dit concert begint ook om 20 uur en duurt ongeveer een uur. Er is geen pauze. In verband met het maximum aantal zitplaatsen wordt aangeraden tijdig te reserveren via www.deoostkerk.nlDe toegangsprijs én de volledige opbrengst komt ten goede aan de Oostkerk met het fraaie orgel! Het programma vermeldt sonates van Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Kuhnau, Johann Sebastian Bach en Felix Mendelssohn-Bartholdy (van de laatste wordt gespeeld de bekende sonate over “Vater unser im Himmelreich”). Jos Vogel is organist van de Sint Jacobskerk te Vlissingen en ook de beiaardier van die stad. Hij is als docent verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en muziekschool Toonbeeld te Terneuzen.


Donderdag 23 juli

KKaAT: Kruiksculpturen

11:00 | Terra Maris

Donderdag 23 juli tussen 11.00 en 16.00 uur - KKaAT : KRUIKSCULPTUREN. De Vikingen maakten hun potten, kannen en kruiken van klei. We kennen de traditionele, vaak ronde vormen. Deze vormen zijn, mede dankzij nieuwe technieken, in de loop van de tijd flink veranderd. O.l.v. Jessica van Dierendonck van KKaAT het KinderKunstaATelier, kijken we naar de vormen van toen en de vormen van nu. Geinspireerd hierop laten we diverse nieuwe vormen ontstaan. Sommige met functie, weer andere zonder functie en als sculptuur. We werken vandaag o.a. met gips. Reserveren: niet nodig.


Vrijdag 24 juli

Open Dagen bij Sfeerthuys en Ann Brocante

10:00 |

Open Dagen bij Sfeerthuys en Ann Brocante op vrijdag 24 juli van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 25 juli van 10.00 tot 13.00 uur. Sfeerthuys is een winkeltje met stoere, sobere woonaccessoires, het adres is Torenstraat 19 in Meliskerke. Tevens is het Open Huis bij Sfeerthuys; u kunt dus Willemijn haar eigen woning bekijken en sfeer proeven! Bij Ann Brocante krijgt u op deze 2 dagen 10% korting op alles! Ann Brocante heeft een winkeltje en er staan tenten in de tuin, met o.a. (stoer) Belgisch en Frans brocante. Ann Brocante kunt u vinden in de Jan Geertsesweg 4 in Meliskerke.


Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten

10:30 | Terra Maris

Vrijdag 24 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten. Weet jij hoe de levenscyclus van een vlinder eruit ziet? En ken je het verschil tussen een honingbij en een wilde bij? Wat vliegt er nog meer in de tuin? Bij Terra Maris staan op vrijdag al deze luchtacrobaten in de spotlight. Reserveren: niet nodig.


Bij-kletsen met de imker

13:30 | Terra Maris

Vrijdag 24 juli om 13.30/14.00/14.30/15.00 uur – Bij-kletsen met de imker. Onze huisimker neemt je mee in de fantastische wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing of hoeveel bijen telt een bijenvolk, je leert het allemaal van onze Imker.Max 6 deelnemers per keer. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf.


Zaterdag 25 juli

Wandeling Van Zoet naar Zout

10:00 | Terra Maris

Zaterdag 25 juli van 10.00 tot 12.00 - Wandeling Van Zoet naar Zout. Tijdens deze rondleiding is er veel aandacht voor de bijzondere omgeving van Terra Maris, het natuur- en cultuurhistorisch gebied de Manteling. Dit is een overgangsgebied van zoet naar zout met bos, duinen en strand. De nadruk ligt op de overgang in begroeiing en de daarbij behorende dieren. Zoals de titel al zegt, van zoet naar zout! Reserveren: noodzakelijk via het reserveringsformulier op www.terramaris.nl of via 0118-582620.


Bijeenkomst Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

Heeft u nog een reparatie zo vlak voor uw vakantie? U bent van harte welkom op onze bijeenkomsten in de zomervakantie. Wij repareren en informeren over laptops, elektrische apparaten, kleding, smartphones, fietsen en alles wat u kunt dragen. Behalve witgoed. Wij rekenen alleen de gebruikte materialen, maar een donatie is altijd welkom! Onze vrijwillige reparateurs en gastvrouwen/mannen staan weer voor u klaar om te helpen op zaterdag 25 juli van 10:00 tot 15:00 uur. Aanname van reparaties is tot 13:00 uur. We zijn aanwezig bij Bowling en Partycentrum "De Kruitmolen" aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.