Zaterdag 25 juli

Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers

10:30 | Terra Maris

Zaterdag 25 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers. In de tuin van Terra Maris hebben we groeiers en bloeiers, groot en klein. Maar hoe kun je aan een boom zien hoe oud hij is? En hoe gezond hij is? Dit komt ‘s ochtends aan bod tijdens het spreekuur van onze Scharrelkids-bomendokter! Iedere zaterdag staat de scharrelkidsclub in het teken van groeiers en bloeiers, met elke week andere activiteiten. Reserveren: niet nodig.



Zondag 26 juli

Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water

10:30 | Terra Maris

Zondag 26 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water. Speuren naar schaatsenrijders, ruggenzwemmertjes, kikkerdril en ander onderwaterleven in de watertuin van het museum. Welke dieren leven er in zoet water, en waarom niet in zout? Niet alleen komen waterdiertjes aan bod, maar we gaan het ook hebben over de invloed van regen(water) in de stad, en wat je in je eigen tuin kunt doen om wateroverlast te beperken. Iedere zondag zijn er in het thema zoet en zout water leuke activiteiten bij de scharrelkidsclub! Reserveren: niet nodig.



Maandag 27 juli

KKaAT: Sleuteldragers

10:00 | Terra Maris

Maandag 27 juli tussen 11.00 en 16.00 uur - KKaAT: Sleuteldragers. In de Vikingtijd werd alles in grote en kleine kisten bewaard: van sieraden tot aan eten en drinken. Men droeg de sleutels van deze kisten altijd bij zich. De sleutels hingen aan grote ringen en schijven samen met allerlei andere handige voorwerpen zoals oorlepels, spelden en priemen. O.l.v. Jessica van Dierendonck van KKaAT het KinderKunstaATelier laten we ons inspireren, ontwerpen we en maken allerlei bijzondere vormen voor aan een eigen sleutelring. We werken o.a. met ijzerdraad, papier en lijm. Reserveren: niet nodig.


Dinsdag 28 juli en 4 augustus

Rommel- en Curiosamarkt in Veere

10:00 | Het Akkoord

Diverse leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere organiseren gedurende de zomervakantie elke dinsdag een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw ‘Het Akkoord’ van de muziekvereniging in Veere van 10.00-ca. 17.00 uur. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. Naast de dinsdagen zal de rommelmarkt ook nog op andere dagen geopend zijn. Bel – buitenom de dinsdagen – voor de zekerheid voor een bezoek het telefoonnummer 0118-501282. Bij geen gehoor is de rommelmarkt op dat moment niet geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Dinsdag 25 augustus is de laatste dinsdag (en week) dat de rommelmarkt geopend is. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Het adres van clubgebouw ‘Het Akkoord’ is Oudestraat 9 (4351 AS) in Veere en is telefonisch bereikbaar via 0118-501282. Meer informatie: www.veeresgenoegen.nl of rommelmarktvg@zeelandnet.nl.


Dinsdag 28 juli

Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen!

10:30 | Terra Maris

Dinsdag 28 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen! In de middeleeuwen waren er ook Vikingen op Walcheren, wat toen nog Walichrum werd genoemd. Als we de verhalen moeten geloven waren het koelbloedige rovers die altijd maar op zee waren of plunderden. Maar hoe was het leven in Walichrum? Hoe woonden de Walichrummers en wat aten ze? Welke spelletjes speelden ze? Iedere dinsdag is het Middeleeuwen-tijd bij de Scharrelkidsclub! Reserveren: niet nodig.


Woensdag 29 juli

Final summer sale

9:00 | Kledingbank Zeeland

Laatste zomer-knal-uitverkoop bij de Beurs van Kledingbank Zeeland. De hele maand augustus is de Beurs gesloten ivm vakantie én het omhangen naar de herfstcollectie. Dus voor die tijd gaan we nog een keer flink opruimen en doen we alles weg voor 0,50 per stuk. Broeken, shirts, jurkjes, blouses, zwembroeken, een jas voor een frisse dag, het is er allemaal te vinden. De collectie tweedehands dames-, heren- en kinderkleding is zeer compleet en wordt steeds vernieuwd en aangevuld. Ook voor deze dag halen we nog nieuwe voorraad uit het magazijn. Er zijn ook mogelijkheden om te passen. De openingstijden zijn van 9.00-14.00 uur, er kan contant en met pin betaald worden. Deze verkoopbeurzen Ravensteijnweg 1a te Middelburg zijn voor iedereen toegankelijk. De opbrengst komt volledig ten goede aan het werk van Kledingbank Zeeland.


Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles

10:30 | Terra Maris

Woensdag 29 juli tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles. In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Iedere woensdag kun je je samen met de scharrelkidsclub verdiepen in de wonderlijke onder-zee-wereld. Reserveren: niet nodig.


Zaterdag 1 augustus

Expositie Kloveniersdoelen Middelburg

11:00 | De Kloveniersdoelen

Van 1 t/m 16 augustus exposeert de Middelburgse kunstenaar Paul Sanderse met een groot aantal beelden in de tuin van de Kloveniersdoelen te Middelburg. Zijn werk bestaat uit figuratieve en gestileerde beelden van verschillende materialen. Tijdens de expositiedagen werkt de kunstenaar in de tuin van de Kloveniersdoelen. Geopend vanaf 11 uur. Maandag gesloten. Vrij entree.


Zondag 2 augustus

Fotoexpositie ‘Birma, land van tempels en Boeddha’s’ van Ada Vos

13:00 |

Ada Vos’ grote passie is fotografie en in combinatie met reizen naar andere culturen levert dit inspiratie en prachtige beelden op. Voor deze tentoonstelling heeft ze gekozen voor een serie foto’s over Birma, of zoals ze het nu noemen Myanmar, waar ze begin 2011 rondreisde. Ze laat u graag kennismaken met dit prachtige land in Zuid-Oost Azië met bergen, rivieren en kustvlakten en met veel etnische groepen en een relatief jonge bevolking. Overal vindt je er tempels, pagode’s, kloosters en monniken. Ada Vos ervoer het land als nog erg authentiek, omdat er toen nog niet veel toerisme was. Haar foto’s laten het land en de mensen in al hun verscheidenheid zien.“Ondanks dat je niet dezelfde taal spreekt heb je toch even contact met elkaar. Dat vind ik het allerleukste om te doen.”Op zondagmiddag 2 augustus is Ada Vos zelf aanwezig.