De stadsgidsen laten mooie plekjes van Middelburg zien. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN
De stadsgidsen laten mooie plekjes van Middelburg zien. FOTO EDWIN MIJNSBERGEN Foto: Edwin Mijnsbergen

Tourist Info Middelburg in een nieuw jasje

MIDDELBURG - Oplettende Middelburgers hebben het misschien al gezien: Tourist Info Middelburg, ondergebracht in De Drvkkery, is helemaal vernieuwd.

DOOR EDWIN MIJNSBERGEN

De veranderingen zitten ‘m onder meer in de nieuwe servicebalie van Tourist Info (voorheen Tourist Shop), in het voorste deel van de winkel. Was die balie eerst geïntegreerd in de algemene balie; nu kunnen bezoekers, afzonderlijk van andere klanten, rustig worden geholpen.

Beeldpresentatie

Ook het team van de stadsgidsen is in een nieuw jasje gestoken, letterlijk. Alle gidsen hebben een nieuwe, blauwe outfit gekregen, waardoor ze herkenbaarder zijn geworden. Het team is recent ook nog eens uitgebreid met vijf nieuwe medewerkers.
Door de coronacrisis en het tijdelijk wegvallen van de tochten door Middelburg is het team ook aan de slag gegaan met nieuwe tochten en manieren van werken. Sommige excursies zijn aangepast of uitgebreid en er zijn een paar nieuwe bijgekomen. Individueel (of met familie) een wandeling maken die vooraf wordt toegelicht met een beeldpresentatie in de raadszaal van het historische stadhuis, is ook mogelijk. Stadsgids en historicus Willem van de Broeke neemt deelnemers aan de hand van een presentatie mee naar de achtergronden van de stad. Daarna kunnen ze toegerust en met een handleiding zelfstandig de stad door.

Fietsexcursies
Nieuw zijn ook de fietsexcursies. Er zijn twee verschillende fietsexcursies over Walcheren: de maritieme tour tussen Middelburg en Vlissingen waarin onder andere de slag om de Schelde wordt getoond of de tocht Middelburg-Veere waarin het waterverleden de twee steden en het landschap vormde. De verschillende tochten kunnen ook op maat worden aangeboden.[n]