Woensdag 5 augustus

Zomer Tennis voor alle jeugd op Walcheren

10:00 | Tennispark De Veste

Gratis inloop voor kinderen van ca. 5 - 17 jaar. Wekelijks, iedere woensdag in de zomervakantie, van 10.00-11.15 uur. Voor de beginner ter kennismaking, maar ook voor de gevorderde wedstrijdspeler. De organisatie is in handen van de Jeugdcommissie van MLTC i.s.m. TennisSchoolMiddelburg. Locatie: Tennispark De Veste, Griffioenpad 1 te Middelburg. Data: 22, 29 juli en 5, 12, 19 augustus van 10.00-11.15 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig! Indien het onverhoopt een keer niet doorgaat, dan wordt dit kenbaar gemaakt via een bericht op de Facebookpagina van ‘MLTC & Baan 13’, minimaal een uur voor aanvang van de activiteit.


Zwemtocht Dishoek-Zoutelande

10:00 |

Op woensdag 5 augustus organiseert Stichting Zwemmen Langs Walcheren de zwemtocht Dishoek-Zoutelande. In navolging van de 1e tocht op 29 juli jl. van Westkapelle naar Zoutelande heeft de organisatie besloten dat ook deze (2e) tocht een prestatietocht zal zijn. Er zal geen tijdwaarneming plaatsvinden, geen klassement worden gevormd en geen prijzen voor de snelste zwemmers worden uitgereikt. Op deze manier zet de organisatie maximaal in op het handhaven van de momenteel geldende richtlijnen, waaronder de 1,5m afstand. Er kunnen maximaal 250 deelnemers meezwemmen. Meedoen kan alleen indien vooraf is aangemeld via www.zwemmenlangswalcheren.nl. Inschrijven kan vanaf heden. Op 5 augustus verzamelen de zwemmers zich bij Eetcafé Pension Duinlust te Dishoek, waarna de start zal plaatsvinden vanaf het strand direct achter de strandovergang. De zwemmers zullen begeleid worden door een loodsjol en boten van de reddingsbrigade Domburg. Na 4,5 km bereiken zij de finish bij strandpaviljoen De Branding te Zoutelande.



Expositie in het Klaslokaal verlengd

10:40 | Het Kaslokaal

Gezien de grote belangstelling is de expositie van Leo van 't Veer verlengd tot en met zondag 23 augustus. U bent van harte welkom in het Kaslokaal, Noordweg 33 te Oostkapelle. Leo nodigt u uit om de expositie te bezoeken in de bijzondere locatie Het Kaslokaal. Hij exposeert er schilderijen met uiteenlopende onderwerpen, waarin Zeeland zeker niet wordt vergeten. Bij veel van de getoonde schilderijen heeft hij een gedicht gemaakt. Een gedicht ontstaat tijdens het schilderen en zegt veel of wellicht alles over het betreffende schilderij. Hij heeft ze inmiddels gebundeld in een boekje (Op eigen kracht). Het boekje bevat een selectie van de schilderijen met de bijpassende gedichten. Het boekje en de ansichtkaarten zijn verkrijgbaar bij Jessy in de winkel van het Kaslokaal. Voor meer informatie over het Kaslokaal: zie website.




Expositie Eenvoud der geometrie

13:00 | Galerie Bank

Van 29 juli t/m 8 augustus exposeert Bert Breman uit Koudekerke met wandpanelen in Galerie BANK Aagtekerke. Bert maakt abstracte wandpanelen of reliëfs geïnspireerd door kunstenaars van de “nul-beweging” uit het midden van de vorige eeuw. Hij heeft een gedegen tekenopleiding zowel technisch als geologisch gericht, maar noemt zichzelf autodidact. Uiteraard heeft hij bij het maken van de panelen veel baat bij de geleerde technieken. Ondanks het rechtlijnige werk zal een opmerkzame kijker toch bij sommige panelen ontdekken dat er beweging zichtbaar is. De kijker kan genieten van de eenvoud van deze geometrische kunstvorm. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de RIVM maatregelen in de galerie. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.


Orgelconcert Oostkerk

20:00 | Oostkerk

Op woensdag 5 augustus, aanvang 20.00 uur, is het voorlaatste concert in de serie zomerorgelconcerten in de Oostkerk van Middelburg. Het orgel zal worden bespeeld door André Poortvliet, vaste bespeler van dit instrument. Het is een benefietconcert; de opbrengst is voor de instandhouding van de Oostkerk en het historische orgel. Het programma heeft als titel “Veni Creator Spiritus” en vermeldt werken van Johann Sebastian Bach (waaronder diens vermaarde Passacaglia), de Grigny, Corette en Raison. Het belangwekkende orgel zal hierdoor optimaal tot klinken worden gebracht! Toegangskaarten kunnen verkregen worden via www.deoostkerk.nl. In verband met de RIVM-maatregelen is reserveren gewenst, omdat er slechts 100 zitplaatsen zijn.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus

Brocante verkoop bij 'Tante Jo' in Meliskerke

10:00 | 'Tante Jo'

Op 7 en 8 augustus zijn het weer de verkoopdagen bij “Tante Jo”. Deze dagen staan in het teken van gezelligheid, verkoop van brocante en landelijke woondecoraties. De sfeerdagen zijn op vrijdag 7 augustus van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag 8 augustus van 10:00 tot 15:00 uur; Pauwhoekstraat 50 in Meliskerke.


Vrijdag 7 augustus

Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten

10:30 | Terra Maris

Vrijdag 7 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten. Weet jij hoe de levenscyclus van een vlinder eruit ziet? En ken je het verschil tussen een honingbij en een wilde bij? Wat vliegt er nog meer in de tuin? Bij Terra Maris staan op vrijdag al deze luchtacrobaten in de spotlight. Reserveren: niet nodig.


Zaterdag 8 augustus

Bijeenkomst Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

Lekker op vakantie op het eiland Walcheren en gaat ineens uw koffieapparaat, fiets of kleding kapot. Niet getreurd, Stichting Repair Café Middelburg heeft de spullen om dit snel en vakkundig, tegen materiaalkostprijs of donatie, te repareren of advies te geven. U kunt ons ook bezoeken met andere reparaties of advies over elektrische, apparaten, laptop, tablet, smartphone, kledingstukken of alles wat u kunt dragen. Behalve witgoed. Onze gastvrouwen/mannen en vakkundige reparatie vrijwilligers helpen u graag! Iedereen is welkom uit Zeeland en daarbuiten om vrijblijvend langs te komen. De coronamaatregelen volgen wij strikt op. Dit verwachten wij ook van u als bezoeker. U bent welkom op zaterdag 8 augustus van 10:00 tot 15:00 uur bij Bowling en partycentrum “De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.

Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers

10:30 | Terra Maris

Zaterdag 8 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers. In de tuin van Terra Maris hebben we groeiers en bloeiers, groot en klein. Maar hoe kun je aan een boom zien hoe oud hij is? En hoe gezond hij is? Dit komt ‘s ochtends aan bod tijdens het spreekuur van onze Scharrelkids-bomendokter! Iedere zaterdag staat de scharrelkidsclub in het teken van groeiers en bloeiers, met elke week andere activiteiten. Reserveren: niet nodig.