Zondag 9 augustus

Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water

10:30 | Terra Maris

tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water. Speuren naar schaatsenrijders, ruggenzwemmertjes, kikkerdril en ander onderwaterleven in de watertuin van het museum. Welke dieren leven er in zoet water, en waarom niet in zout? Niet alleen komen waterdiertjes aan bod, maar we gaan het ook hebben over de invloed van regen(water) in de stad, en wat je in je eigen tuin kunt doen om wateroverlast te beperken. Iedere zondag zijn er in het thema zoet en zout water leuke activiteiten bij de scharrelkidsclub! Reserveren: niet nodig.


Maandag 10 augustus

KKaAT: Kruiksculpturen

11:00 | Terra Maris

Maandag 10 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur - KKaAT: Kruiksculpturen. De Vikingen maakten hun potten, kannen en kruiken van klei. We kennen de traditionele, vaak ronde vormen. Deze vormen zijn, mede dankzij nieuwe technieken, in de loop van de tijd flink veranderd. O.l.v. Jessica van Dierendonck van KKaAT het KinderKunstaATelier, kijken we naar de vormen van toen en de vormen van nu. Geinspireerd hierop laten we diverse nieuwe vormen ontstaan. Sommige met functie, weer andere zonder functie en als sculptuur. We werken vandaag o.a. met gips. Reserveren: niet nodig.


Dinsdag 11 augustus

Rommel- en Curiosamarkt in Veere

10:00 | Het Akkoord

Diverse leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere organiseren gedurende de zomervakantie elke dinsdag een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw ‘Het Akkoord’ van de muziekvereniging in Veere. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. Op de rommelmarkt worden o.a. boeken, kleding, apparatuur, speelgoed, keukenspullen, glas- en servieswerk verkocht. Uiteraard zijn ook hier de nodige maatregelen getroffen in de vorm van o.a. een deurbeleid, maximum aantal bezoekers, verplicht gebruik winkelmandje, verplichte looproute (éénrichtingsverkeer) en de mogelijkheid om contactloos te betalen. De rommelmarkt is vanaf dinsdag 7 juli elke dinsdag van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur geopend. Naast de dinsdagen zal de rommelmarkt ook nog op andere dagen geopend zijn. Bel – buitenom de dinsdagen – voor de zekerheid voor een bezoek het telefoonnummer 0118-501282. Bij geen gehoor is de rommelmarkt op dat moment niet geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Dinsdag 25 augustus is de laatste dinsdag (en week) dat de rommelmarkt geopend is. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Het adres van clubgebouw ‘Het Akkoord’ is Oudestraat 9 (4351 AS) in Veere en is telefonisch bereikbaar via 0118-501282. Kijk voor meer informatie op www.veeresgenoegen.nl of stuur een e-mail naar rommelmarktvg@zeelandnet.nl.


Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen

10:30 | Terra Maris

Dinsdag 11 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen! In de middeleeuwen waren er ook Vikingen op Walcheren, wat toen nog Walichrum werd genoemd. Als we de verhalen moeten geloven waren het koelbloedige rovers die altijd maar op zee waren of plunderden. Maar hoe was het leven in Walichrum? Hoe woonden de Walichrummers en wat aten ze? Welke spelletjes speelden ze? Iedere dinsdag is het Middeleeuwen-tijd bij de Scharrelkidsclub! Reserveren: niet nodig.

Woensdag 12 augustus

Zomer Tennis voor alle jeugd op Walcheren

10:00 | Tennispark De Veste

Gratis inloop voor kinderen van ca. 5 - 17 jaar. Wekelijks, iedere woensdag in de zomervakantie, van 10.00-11.15 uur. Voor de beginner ter kennismaking, maar ook voor de gevorderde wedstrijdspeler. De organisatie is in handen van de Jeugdcommissie van MLTC i.s.m. TennisSchoolMiddelburg. Locatie: Tennispark De Veste, Griffioenpad 1 te Middelburg. Data: 22, 29 juli en 5, 12, 19 augustus van 10.00-11.15 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig! Indien het onverhoopt een keer niet doorgaat, dan wordt dit kenbaar gemaakt via een bericht op de Facebookpagina van ‘MLTC & Baan 13’, minimaal een uur voor aanvang van de activiteit.


Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles

10:30 | Terra Maris

Woensdag 12 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles. In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Iedere woensdag kun je je samen met de scharrelkidsclub verdiepen in de wonderlijke onder-zee-wereld, van Potvis tot Petfles. Reserveren: niet nodig.


Kruip onder de bast van de wilg

13:30 | Terra Maris

Woensdag 12 augustus tussen 13.30 en 15.30 uur - Kruip onder de bast van de wilg. Ga op speurtocht door de tuin van Terra Maris en leer wat een mand, roodgatje, griend, steenuiltje, aspirine, klomp en wilgenhaantje met elkaar gemeen hebben. Op verschillende plekken in de tuin kun je bekijken wat er allemaal van de wilg gemaakt kan worden en bij de mandenmaakster kun je zelf proberen om met wilgenteen aan een “muurtje” te vlechten. Geschikt voor alle leeftijden. Reserveren: niet nodig.