Saskia met het boek van Benedict Wells.
Saskia met het boek van Benedict Wells. Foto: De Drvkkery

'Het is geen thriller, maar spannend tot laatste letter'

MIDDELBURG - Nu het vakantie is, kunnen we lekker door lezen. Het personeel van De Drvkkery blijft dan ook leestips geven. Dit keer is het de beurt aan Saskia.

VAN ONZE REDACTIE


Zij tipt het nieuwe boek van Benedict Wells: ‘Op het geniale af’. “Tijdens mijn vakantie las ik deze nieuwe roman van Wells, die eerder onder meer ‘Het einde van de eenzaamheid’ schreef.”


Vooroordelen

Het verhaal gaat over de 17-jarige Francis Dean, die met zijn moeder woont op een trailerpark in New Jersey, waar hij denkt dat alle vooroordelen waarheid zijn. “Arme mensen zijn dom en blijven arm, rijkeren zijn slimmer en hebben meer kansen in het leven. Tot hij achter de waarheid van zijn verwekking komt. Francis’ moeder nam deel aan een bizar experiment waarbij genieën als zaaddonor dienden om zo de slimmeriken te redden. Samen met zijn allerbeste vriend Grover, een excentrieke whizzkid, en het meisje van zijn dromen, Anne-May, gaat hij op zoek naar zijn vader. Ze nemen je mee op een spannende roadtrip dwars door Amerika. Ze slapen in schimmige motels, zwemmen in luxe zwembaden en hebben spannende tijden in Las Vegas, alles om hun doel te bereiken. Vriendschap, liefde, geduld, het wordt allemaal op de proef gesteld in dit fantastische verhaal. Deze derde roman van Benedict Wells heeft mij betoverd. Ik kon het niet wegleggen. Het zou zomaar ook jongeren weer aan het lezen kunnen krijgen. Het is geen thriller, maar toch spannend tot de laatste letter.”[n]