Woensdag 12 en 19 augustus

Zomer Tennis voor alle jeugd op Walcheren

10:00 | Tennispark De Veste

Gratis inloop voor kinderen van ca. 5 - 17 jaar. Wekelijks, iedere woensdag in de zomervakantie, van 10.00-11.15 uur. Voor de beginner ter kennismaking, maar ook voor de gevorderde wedstrijdspeler. De organisatie is in handen van de Jeugdcommissie van MLTC i.s.m. TennisSchoolMiddelburg. Locatie: Tennispark De Veste, Griffioenpad 1 te Middelburg. Data: 12 en 19 augustus. Vooraf aanmelden is niet nodig! Indien het onverhoopt een keer niet doorgaat, dan wordt dit kenbaar gemaakt via een bericht op de Facebookpagina van ‘MLTC & Baan 13’, minimaal een uur voor aanvang van de activiteit.


Woensdag 12 augustus

Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles

10:30 | Terra Maris

Woensdag 12 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles. In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Reserveren: niet nodig.


Expositie in Kapel van Hoogelande

11:00 | Kapel van Hoogelande

In de Kapel van Hoogelande is tot en met zondag een expositie te zien van Jan Poortvliet exposeert met beelden uit natuursteen, waaronder onyx, travertin, marmer en diverse soorten serpentijn en speksteen. Ton van de Ketterij exposeert in dezelfde ruimte met schilderijen en tekeningen. De kapel is te vinden op een locatie tussen Middelburg en Biggekerke, nabij de kruising Hoogelandseweg en Meinersweg. De kapel is elke dag geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.


Expositie Nieuwe schoonheid

13:00 | Galerie Bank

Magda van der Welle exposeert van woensdag 12 t/m zaterdag 22 augustus in Galerie BANK Aagtekerke met mixed media schilderijen. Zij woont in Middelburg en maakt abstract werk met materialen zoals stof, karton, wol, jute, touw en hout. Er wordt gescheurd, geknipt, gevlochten, in lagen op doek aangebracht en aangevuld met krijt of acrylverf. Magda legt haar focus vooral op hergebruik van materialen, die bewerkt en gevormd worden tot een nieuwe schoonheid. Galerie BANK is open van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.


Kruip onder de bast van de wilg

13:30 | Terra Maris

Woensdag 12 augustus tussen 13.30 en 15.30 uur - Kruip onder de bast van de wilg. Ga op speurtocht door de tuin van Terra Maris en leer wat een mand, roodgatje, griend, steenuiltje, aspirine, klomp en wilgenhaantje met elkaar gemeen hebben. Op verschillende plekken in de tuin kun je bekijken wat er allemaal van de wilg gemaakt kan worden en bij de mandenmaakster kun je zelf proberen om met wilgenteen aan een “muurtje” te vlechten. Geschikt voor alle leeftijden. Reserveren: niet nodig.



Zomerexpositie

11:00 | Galerie T

Galerie T is tijdens de zomerexpositie ‘in principe’ dagelijks open via de Vismarkt in Middelburg. Bezoekers die het zeker willen weten, kunnen het beste bellen naar 06-46158522. De galerie gaat om 11.00 uur open. In oktober komt er een nieuwe bijzondere solo-expositie. Meer informatie is te vinden op www.galerie-t.nl.


Laatste orgelconcert in de Oostkerk

20:00 | Oostkerk

De zomerserie orgelconcerten in de Oostkerk van Middelburg zal komende woensdagavond 12 augustus worden afgesloten met een orgelbespeling door Gerard Boot, een van de organisten van de Oostkerk. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Clérambault en Fischer. Het concert begint om 20 uur; reserveren is gewenst (via de website www.deoostkerk.nl). Er zijn honderd zitplaatsen in de kerk. Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Drukkery aan de Markt te Middelburg. De volledige opbrengst van deze concerten gaat naar stichting De Oostkerk – en komen dus ten goede aan de instandhouding van dit prachtige gebouw. Alle vijf voorgaande concerten werden goed bezocht. De serie mag dus echt een succes genoemd worden!


Donderdag 13 augustus

Bij-kletsen met de imker

13:30 | Terra Maris

Donderdag 13 augustus om 13.30/14.00/14.30/15.00 uur – Bij-kletsen met de imker. Onze huisimker neemt je mee in de fantastische wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing of hoeveel bijen telt een bijenvolk, je leert het allemaal van onze Imker.Max 6 deelnemers per keer. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf.


Vrijdag 14 augustus

Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten

10:30 | Terra Maris

Vrijdag 14 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Luchtacrobaten. Weet jij hoe de levenscyclus van een vlinder eruit ziet? En ken je het verschil tussen een honingbij en een wilde bij? Wat vliegt er nog meer in de tuin? Bij Terra Maris staan op vrijdag al deze luchtacrobaten in de spotlight. Reserveren: niet nodig.


Zaterdag 15 augustus

Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers

10:30 | Terra Maris

Zaterdag 15 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Groeiers en Bloeiers. In de tuin van Terra Maris hebben we groeiers en bloeiers, groot en klein. Maar hoe kun je aan een boom zien hoe oud hij is? En hoe gezond hij is? Dit komt ‘s ochtends aan bod tijdens het spreekuur van onze Scharrelkids-bomendokter! Iedere zaterdag staat de scharrelkidsclub in het teken van groeiers en bloeiers, met elke week andere activiteiten. Reserveren: niet nodig.