Zondag 16 augustus

Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water

10:30 | Terra Maris

tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Zoet en Zout water. Speuren naar schaatsenrijders, ruggenzwemmertjes, kikkerdril en ander onderwaterleven in de watertuin van het museum. Welke dieren leven er in zoet water, en waarom niet in zout? Iedere zondag zijn er in het thema zoet en zout water leuke activiteiten bij de scharrelkidsclub! Reserveren: niet nodig.


Familie over het werk en leven van fijnschilder Piet Rijken (1915-2001)

14:00 | Museum Veere

Op zondag 16 augustus en 13 september leiden Riaan Rijken, zoon van, en Marianne Rijken, vrouw van fijnschilder Piet Rijken bezoekers langs het werk van hun talentvolle familielid. Tijdens de rondleiding vertellen zij over werk en leven van de eigenzinnige kunstenaar die in de tweede helft van de vorige eeuw, tegen alle moderne kunststromingen in, zijn eigen gang ging en de vergankelijkheid der dingen minutieus op het doek weergaf. Tot 8 november is de tentoonstelling 'Verfijnd Verleden, werk van Piet Rijken (1915-2001)' nog te bezoeken in Museum Veere. Tijd: 14.00-15.00 uur. Locatie: Schotse Huizen. Aanmelden/info: museumveere.nl/familie-vertelt-over-werk-en-leven/


Cinema Middelburg vertoont Babyteeth

| Cinema Middelburg

Cinema Middelburg vertoont in samenwerking met FilmbytheSea door het jaar vanaf zondag 16 augustus de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): Babyteeth. Een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. De film draait maar drie keer en er zijn een beperkt aantal stoelen beschikbaar: Beslis snel: https://www.cinemamiddelburg.nl/babyteeth-fbts


Maandag 17 augustus

KKaAT: Botje voor botje

11:00 | Terra Maris

Maandag 17 augustus tussen 11:00 en 16:00 uur – KKaAT: Botje voor botje. Olv beeldend kunstenares Jessica van Dierendonck, van het KinderKunstaATelier KKaAT, kan iedereen van jong tot oud vandaag in het buitenatelier kennismaken met beeldhouwen. Reserveren: niet nodig.


Dinsdag 18 augustus

Rommel- en Curiosamarkt in Veere

10:00 | Het Akkoord

Muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere houdt gedurende de zomervakantie elke dinsdag een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw ‘Het Akkoord’, Oudestraat 9, 4351 AS Veere, tel. 0118-501282. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. De rommelmarkt is elke dinsdag van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Dinsdag 25 augustus is de laatste dinsdag (en week) dat de rommelmarkt geopend is. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Meer informatie: www.veeresgenoegen.nl of e-mail rommelmarktvg@zeelandnet.nl.


Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen

10:30 | Terra Maris

Dinsdag 18 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Daar komen de Vikingen! In de middeleeuwen waren er ook Vikingen op Walcheren, wat toen nog Walichrum werd genoemd. Als we de verhalen moeten geloven waren het koelbloedige rovers die altijd maar op zee waren of plunderden. Iedere dinsdag is het Middeleeuwen-tijd bij de Scharrelkidsclub! Reserveren: niet nodig.


Woensdag 19 augustus

Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles

10:30 | Terra Maris

Woensdag 19 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles. In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Iedere woensdag kun je je samen met de scharrelkidsclub verdiepen in de wonderlijke onder-zee-wereld, van Potvis tot Petfles. Reserveren: niet nodig.


Kruip onder de bast van de wilg

13:30 | Terra Maris

Woensdag 19 augustus tussen 13.30 en 15.30 uur - Kruip onder de bast van de wilg. Ga op speurtocht door de tuin van Terra Maris en leer wat een mand, roodgatje, griend, steenuiltje, aspirine, klomp en wilgenhaantje met elkaar gemeen hebben. Op verschillende plekken in de tuin kun je bekijken wat er allemaal van de wilg gemaakt kan worden en bij de mandenmaakster kun je zelf proberen om met wilgenteen aan een “muurtje” te vlechten. Geschikt voor alle leeftijden. Reserveren: niet nodig.


Knutselen in Oostkapelle

14:00 | Het Kaslokaal

In het Kaslokaal in Oostkapelle vindt woensdag 19 augustus het knutselevenement Pakje Plezier plaats. Van 14.00 tot 17.00 uur organiseert Jungle Books een knutselmiddag voor kinderen plaats. Kids kunnen aanschuiven aan de grote tafel in de theetuin en mee knutselen met een volwassene. Het Kaslokaal zorgt voor limonade en extra begeleiding. Kids kunnen een toverstaf maken, een poppenkast of een boomhut. Kinderen tussen de drie en zes jaar zijn welkom. Aanmelden kan via info@jungle-books.nl of 06-26991669.


Vertelwandeling ‘Mysterieus Middelburg’

19:45 | De Vleeshal

Een avondje lacherig ‘griezelen’? Woensdagavond 19 augustus vindt weer de stadswandeling Mysterieus Middelburg plaats onder leiding van schrijver en voormalig stadsdichter Jan J.B. Kuipers. Iedereen kan zich vooraf voor de ‘sinistere vertelwandeling’ aanmelden. De start is om 19:45 uur voor het oude stadhuis (zijde Vleeshal) op de Markt. De duur van de wandeling is twee uur. Boeken kan direct via: jjbkuipers@hotmail.com of hmddekker@zeelandnet.nl. Voor groepen kan het hele jaar door geboekt worden, eveneens via jjbkuipers@hotmail.com of hmddekker@zeelandnet.nl. Meer informatie: www.sinisterzeeland.nl