Hotel Zeeuws Licht, Dishoek, Zeeuws Licht
Hotel Zeeuws Licht, Dishoek, Zeeuws Licht Foto: Team Leisure

DISHOEK - Aan de voet van de duinen in Dishoek verrijzen 69 hotelsuites en appartementen, verdeeld over drie gebouwen, die verspreid staan in het landschap. Hotel Zeeuws Licht is een bijzonder project.

Het is een project van Team Concepts, Zeeuwse Projectontwikkelmij Fraanje (ZPF) en hotelexploitant Kloeg Collection van Michel Kloeg. “Dit zijn de krenten uit de pap”, zegt Paul Huges van Team Concepts.

De gebouwen, die van elkaar verschillen, maar vanwege de kenmerkende daken en gevels lijken op een dorpje, moeten volgend voorjaar klaar zijn. De gebouwen krijgen namen die verwijzen naar de schilders Mondriaan, Toorop en Chabot. De dertig hotelsuites in één van de gebouwen zijn verkocht aan particulieren, die er zelf acht weken per jaar mogen verblijven en deze verder verhuren aan recreatieve gasten. Een ander gebouw is gekocht door De Pagter Beheer II uit Barendrecht, het derde is in handen van exploitant Kloeg. Het is een bijzonder project, vindt Huges. Met Team Concepts, één van de teams van het overkoepelende Team for Real, richt hij zich op de ontwikkeling van recreatief vastgoed. “Wij houden ons niet bezig met verstedelijking en verstening van het platteland, maar focussen ons op dit soort herontwikkelingen en inbreidingen”, legt hij uit. “We willen gebouwen en locaties op mooie plekken, die steeds moeilijker zijn te vinden, een nieuwe toekomst geven. Hotel De Wijde Landen was een oud en sterk gedateerd hotel, economisch afgeschreven. Daar zetten wij nu iets moois en duurzaam voor terug.” De oplevering is in het voorjaar. Huges kijkt er naar uit. “Als het klaar is, goed is verkocht en zo’n hotel draait goed, dan is dat een kroon op je werk. We doen dit nu een jaar of tien in onze huidige formatie en zijn gelukkig succesvol."[n]