Nieuwbouwwijk Rittenburg.
Nieuwbouwwijk Rittenburg. Foto: Annet Eekman

MIDDELBURG - Een 'exclusieve uitstraling' met veel groen en water. Dat zou woonwijk Mortiere in Middelburg gaan kenmerken, beloofde toenmalig wethouder Piet Bruinooge van de gemeente Middelburg in 2002.

Zo’n drie jaar later werden de eerste palen van de eerste woningen in één van de grootste nieuwbouwwijken van Zeeland geslagen.

Volgens de eerste berichten moesten de hele wijk, het bedrijventerrein en de woonboulevard in 2011 zijn ontwikkeld. De wijk aan de rand van de stad heeft inderdaad veel groen en water. Die belofte is het gemeentebestuur en het consortium dat de Mortiere bouwt nagekomen, maar 2011 is bij lange na niet gehaald.


Website

Nog altijd wordt er volop gebouwd in de Mortiere. Op www.nieuwbouwmiddelburg.nl staat dat er nog zo’n 500 van de 1300 woningen moeten worden ontwikkeld. Vanwege de grote aantallen wordt er gewerkt in fasen. Momenteel staan er huizen te koop in de Jazzboog en Connect, tegen Dauwendaele aan. Ook zijn er nog vrije kavels beschikbaar. Hoewel Mortiere verreweg het langste loopt, het grootste is en voor velen het bekendste nieuwbouwproject is in Middelburg is het zeker niet enige. Op de genoemde site heeft Middelburg alle nieuwbouwprojecten verzameld. Zo vind je er ook info over Rittenburg, Hazenburg aan de rand van Arnemuiden, Essenvelt aan de zuidkant van de stad, waar de huizen dit jaar in de verkoop gaan, en de Veerseweg. In dat laatste project staan 23 woningen ingetekend, aan de watergang, vlakbij de N57.[n]