Vicky met haar boekentip.
Vicky met haar boekentip. Foto: De Drvkkery

MIDDELBURG - De zomervakantie is de ideale periode om lekker te lezen. Het personeel van De Drvkkery in Middelburg gaf al boekentips en blijft dat deze weken dan ook doen. Dit keer is het de beurt aan Vicky.

VAN ONZE REDACTIE


Zij komt met het boek 'De onzichtbaren' van Roy Jacobsen. "Op een eiland vlak voor de kust van Noorwegen groeit Ingrid Barrøy op. Samen met haar vader, moeder, grootvader en tante vormen ze de enige bewoners van het eiland. Het ruwe eilandleven verloopt volgens zijn eigen wetten, met zware winters en heldere zomers. Een leven dat, net als het landschap zelf, van een grootse, broze schoonheid is, met in de verte de rest van de wereld."


Duidelijk

Volgens Vicky schrijft Roy Jakobsen net zo stil, ingetogen en prachtig als het eiland waarover hij het heeft. "Maar ook het ruwe, harde en eenzame komen aan bod. Roy Jacobsen verstaat de kunst van het weglaten. Zo wordt nooit echt duidelijk wat er zich aan de overkant afspeelt, hoe de rest van de wereld ervoor staat en in welke tijd de personages leven. Ook familiegeheimen blijven onder het tapijt, maar je voelt als lezer voortdurend dat er iets aan de hand is. Door de wereld voor de lezer net zo klein te maken als voor de hoofdpersonages, hangt er voortdurend iets mystiek over dit verhaal."


Delen

Voor de mensen die verslingerd raken aan het bijzondere boek is er goed nieuws. Er volgen nog twee delen. Het boek is onder meer te koop bij De Drvkkery in Middelburg.[n]