Woensdag 19 augustus

Zomer Tennis voor alle jeugd op Walcheren

10:00 | Tennispark De Veste

Gratis inloop voor kinderen van ca. 5 - 17 jaar. Wekelijks, iedere woensdag in de zomervakantie, van 10.00-11.15 uur. Voor de beginner ter kennismaking, maar ook voor de gevorderde wedstrijdspeler. De organisatie is in handen van de Jeugdcommissie van MLTC i.s.m. TennisSchoolMiddelburg. Locatie: Tennispark De Veste, Griffioenpad 1 te Middelburg. Data: 22, 29 juli en 5, 12, 19 augustus van 10.00-11.15 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig! Indien het onverhoopt een keer niet doorgaat, dan wordt dit kenbaar gemaakt via een bericht op de Facebookpagina van ‘MLTC & Baan 13’, minimaal een uur voor aanvang van de activiteit.

Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles

10:30 | Terra Maris

tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur – Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles. In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Iedere woensdag kun je je samen met de scharrelkidsclub verdiepen in de wonderlijke onder-zee-wereld, van Potvis tot Petfles. Reserveren: niet nodig.

Kunstenaars exposeren in Kapel van Hoogelande

11:00 | Kapel van Hoogelande

In de Kapel van Hoogelande aan de Meindersweg, Grijpskerke is van 17 t/m 31 augustus een expositie te zien van 3 verschillende kunstenaars. Jacqueline Geluk uit Grijpskerke exposeert van 17 t/m 31 augustus met haar veelzijdige keramische werken. Cocy Wattel uit Serooskerke, exposeert met schilderijen van 17 t/m 23 augustus haar werk natuur en cultuur. Ko Abrahamse uit Sint Laurens exposeert van 24 t/m 31 augustus zijn aquarellen geïnspireerd op de natuur. Deze expositie is gedurende deze periode te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn aanwezig.

Kruip onder de bast van de wilg

13:30 | Terra Maris

tussen 13.30 en 15.30 uur - Kruip onder de bast van de wilg. Ga op speurtocht door de tuin van Terra Maris en leer wat een mand, roodgatje, griend, steenuiltje, aspirine, klomp en wilgenhaantje met elkaar gemeen hebben. Op verschillende plekken in de tuin kun je bekijken wat er allemaal van de wilg gemaakt kan worden en bij de mandenmaakster kun je zelf proberen om met wilgenteen aan een “muurtje” te vlechten. Geschikt voor alle leeftijden. Reserveren: niet nodig.

Knutselen in Oostkapelle

14:00 | Het Kaslokaal

In het Kaslokaal in Oostkapelle vindt woensdag 19 augustus het knutselevenement Pakje Plezier plaats. Van 14.00 tot 17.00 uur organiseert Jungle Books een knutselmiddag voor kinderen plaats. Kids kunnen aanschuiven aan de grote tafel in de theetuin en mee knutselen met een volwassene. Het Kaslokaal zorgt voor limonade en extra begeleiding. Kids kunnen een toverstaf maken, een poppenkast of een boomhut. Kinderen tussen de drie en zes jaar zijn welkom. Aanmelden kan via info@jungle-books.nl of 06-26991669.

Vertelwandeling ‘Mysterieus Middelburg’

19:45 | De Vleeshal

Een avondje lacherig ‘griezelen’? Woensdagavond 19 augustus vindt weer de stadswandeling Mysterieus Middelburg plaats onder leiding van schrijver en voormalig stadsdichter Jan J.B. Kuipers. Iedereen kan zich vooraf voor de ‘sinistere vertelwandeling’ aanmelden. De start is om 19:45 uur voor het oude stadhuis (zijde Vleeshal) op de Markt. De duur van de wandeling is twee uur. Boeken kan direct via: jjbkuipers@hotmail.com of hmddekker@zeelandnet.nl. Voor groepen kan het hele jaar door geboekt worden, eveneens via jjbkuipers@hotmail.com of hmddekker@zeelandnet.nl. Meer informatie: www.sinisterzeeland.nl

Donderdag 20 augustus

Benefietconcert Bram de Wolf

20:00 | Sint-Augustinuskerk

De onlangs opgerichte Stichting De Rijckere-orgel 1776 organiseert op 20 en 27 augustus 2020 twee benefietconcerten in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg. Doel van de stichting is het historisch orgel uit 1776 van de uit Kortrijk afkomstige orgelbouwersfamilie De Rijckere aan te kopen en over te plaatsen naar deze kerk. De opbrengst van beide concerten komt volledig ten goede aan dit doel. Organist Bram de Wolf trapt op 20 augustus af met een afwisselend programma met muziek van Cornet, Sweelinck, Scheidemann, Babou, Fischer, Soler en Bach. Muziek die uitstekend past op het waardevolle Duyschot/Müller-orgel (1707/1754) in de Sint-Augustinuskerk. André Poortvliet speelt op 27 augustus muziek van Sweelinck, Bull, Frescobaldi, Van Noordt, Scheidemann en Scheidt. Een programma met veel contrasten: wereldlijke dansen en psalmbewerkingen, maar ook een fantasia van Sweelinck en een vrolijk capriccio van Frescobaldi. De concerten beginnen om 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.derijckereorgel.nl of info@derijckereorgel.nl. Reserveren voor deze concerten is verplicht in verband met het beperkt aantal plaatsen in de kerk.

Cinema Middelburg vertoont documentaire over The Band

20:00 | Cinema Middelburg

Muziekliefhebbers opgelet! Cinema Middelburg vertoont Once Were Brothers, een documentaire over ‘The Band’, de legendarische muziekgroep uit de jaren ’60, die niet alleen het subgenre ‘Americana’ uitvonden, maar waarvan de leden “three of the greatest white singers in rock history,” waren aldus de ‘Boss’ Springsteen. Vol muziek en begeleid door enthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison vertelt Robbie Robertson als een van de twee nog in leven zijnde bandleden het buitengewone en per definitie gekleurde verhaal van hun opkomst en ondergang. Vanaf donderdag 20 augustus om 20:00 uur. Meer info: https://www.cinemamiddelburg.nl/once-were-brothers.

Zaterdag 22 augustus

Bijeenkomst Repair Café Middelburg

10:00 |

Zaterdag 22 augustus houdt Stichting Repair Café Middelburg een bijeenkomst om reparaties uit te voeren of informatie te verschaffen over, Smartphone, tablet, laptop, elektrische apparaten, kleding of alles wat u kunt dragen. Behalve witgoed Wees er snel bij deze maand, want de volgende is pas weer 12 september!Deze keer extra aandacht voor magnetrons en (inbouw) combi ovens. Deze reparaties komen steeds vaker voor. Tips over schoonmaken en onderhoud krijgt u van onze reparatie vrijwilligers indien gevraagd. Zij helpen u natuurlijk ook graag met de reparatie.Wij repareren tegen materiaalkostprijs, maar een mooie donatie is altijd welkom! U kunt bij ons met pin betalen.Bent u handig in repareren (technisch, elektronisch of ICT), sociaal ingesteld en eens in de twee weken een zaterdag vrij om ons te helpen? Dan bent u van harte welkom om kennis te maken met een gedreven, vakkundig en gezellig team vrijwilligers die zich inzetten om mensen te helpen waar het kan. Enige reparatiekennis is vereist. Stuurt u ons een mailtje gericht aan Pieter de Bruijn of Bert Huige naar info@repaircafemiddelburg.nlU bent natuurlijk van harte welkom op onze bijeenkomst en wordt ontvangen door één van onze gastvrouwen of man op zaterdag 22 augustus van 10:00 tot 15:00 bij Bowling en partycentrum “De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Wij volgen de richtlijnen opgesteld door het RIVM.