Molen de Hoop, zoals deze er uit moet komen te zien als het aan het comité ligt.
Molen de Hoop, zoals deze er uit moet komen te zien als het aan het comité ligt. Foto: Molen de Hoop

Provincie geeft geen subsidie voor molen

SINT-LAURENS - Het comité tot herstel en instandhouding van Molen de Hoop krijgt geen subsidie voor het herstel van de molen in Sint-Laurens.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Dat heeft het comité vorige week te horen gekregen van de provincie. Het rijksmonument mist sinds een brand in de jaren ‘40 van de vorige eeuw de kap en wieken.

Het comité wil deze terugbrengen en de molen restaureren, maar hoopte daarvoor op een bijdrage van de provincie. Gedeputeerde Anita Pijpelink zei niet mee te kunnen werken. Het comité had eerder al aangeklopt bij de gemeente, maar daar is geen geld voor het herstel. Het gemeentebestuur vroeg het comité wel een plan te maken. Veel organisaties toonden zich enthousiast over het plan voor herstel, op de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed na. Deze dienst hecht juist veel waarde aan de kap- en wiekloze molen. De provincie volgt deze lijn. Bovendien zei Pijpelink te willen wachten op een Zeeuwse molenvisie waarmee jaren gemoeid kan zijn. Het comité heeft al een bezwaar ingediend tegen de afwijzing.[n]