Woensdag 26 augustus

Kledingverkoop

9:00 | Unicef winkel

in de kringloopwinkel die werkt voor kansarme kinderen is vanaf woensdag 26 augustus alle kleding voor 1 euro per stuk. De openingstijden zijn elke woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Koestraat 4 te Westkapelle.


Producten met Zeeuwse twist

11:00 | Polderhuis

van 11.00 tot 16:30 uur staan de dames van de handwerkgroep ‘De mutsen’ op het terras van het Polderhuis met tafels vol eigen gebreide en gemaakte spullen. Super leuke producten met een Zeeuwse twist, denk hierbij aan een mondkapje of een keukenschort opgeleukt met Zeeuws schortenbont. Kinderkleertjes maar ook de enige echte authentieke sokken door oma gebreid. De sokken kunnen eventueel ook op bestelling gemaakt worden. Kom je ook iets moois uitzoeken voor jezelf of om iemand cadeau te doen? Ook zijn er nog kinderactiviteiten in de tuin van het Polderhuis, het ringloop baantje van de ringrijders en een grabbelton. Ook deze activiteit loopt van 11.00 uur toe 16.30 uur.



Expositie Levensecht

13:00 | Galerie Bank

Martina de Bruin uit Goes exposeert van 26 augustus tot en met 5 september met haar klei beelden in Galerie BANK Aagtekerke. Zij werkt het liefst met grove chamotte klei om haar beelden te vormen. Haar inspiratie haalt ze uit de mensen op straat aangevuld met haar eigen fantasie. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de Corona maatregelen in de galerie. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.



Zomeravondconcert Aagtekerke en Domburg

19:15 | kerkplein

In de serie Zomeravondconcerten verzorgt Muziekvereniging Apollo Brass op woensdag 26 augustus een buitenconcert aan het kerkplein in Aagtekerke en op woensdag 3 september bij de Johanneskerk in Domburg. Apollo Brass zal een mix van verschillende muziekstijlen ten gehore brengen, waaronder King Arthur's Fanfare, Soldier soldier, The Ashokan Farewell, Serenade in Mambo en Kalinka. Beide concerten beginnen om 19.15 uur.



Donderdag 27 augustus

Benefietconcert André Poortvliet

20:00 | Sint-Augustinuskerk

De onlangs opgerichte Stichting De Rijckere-orgel 1776 organiseert op 27 augustus een benefietconcert in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg. Doel van de stichting is het historisch orgel uit 1776 van de uit Kortrijk afkomstige orgelbouwersfamilie De Rijckere aan te kopen en over te plaatsen naar deze kerk. De opbrengst komt volledig ten goede aan dit doel. André Poortvliet speelt op 27 augustus muziek van Sweelinck, Bull, Frescobaldi, Van Noordt, Scheidemann en Scheidt. Een programma met veel contrasten: wereldlijke dansen en psalmbewerkingen, maar ook een fantasia van Sweelinck en een vrolijk capriccio van Frescobaldi. Aanvang concert 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.derijckereorgel.nl of info@derijckereorgel.nl. Reserveren voor deze concerten is verplicht in verband met het beperkt aantal plaatsen in de kerk. Meer informatie: www.derijckereorgel.nl.


Zaterdag 29 augustus

Brocante fair voor goed doel

9:30 |

Brocante Fair voor het goede doel: Kindertehuis Mision Timoteo in Bolivia (www.misiontimoteo.nl) met Brocante, dameskleding, bloemen en planten, koffiehoek. U kunt ook uitgebreid komen lunchen. Wel opgeven voor 26 augustus door te bellen met 06-10850014. De spullen staan ruim opgesteld in de buitenlucht, zodat u voldoende afstand kunt houden tijdens het winkelen. Volg ons op Facebook: Brocante Fair Middelburg


Presentatie dichtbundel

13:00 | De Drvkkery

Voormalig stadsdichter Anna de Bruyckere signeert zaterdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur haar dichtbundel ‘Voor permanente bewoning’. Het boek is verschenen bij Uitgeverij Cossee. De toegang is vrij. Zaterdagavond is er vanaf 19.00 uur een online boekpresentatie.


Baravond voor LHBT ers

21:00 | Café 39

Zaterdag 29 augustus LHBT avond van 21.00 tot 02.00 uur in café 39, Vlasmarkt 39 te Middelburg. Door de Corona maatregelen is reserveren verplicht, dit kan tot 24 uur van te voren via info@coczeeland.nl. Verder is er een limiet aan het aantal personen wat naar binnen mag en zullen de drankjes uit blik of fles geserveerd worden en niet in glazen. Natuurlijk vragen wij ook om afstand te houden van elkaar en blijf je thuis als je gezondheidsklachten hebt, dit om de gezondheid van een ieder te waarborgen. Meer info: Facebookpagina https://www.facebook.com/cafe39middelburg; of COC Zeeland: www.coczeeland.nl


Zondag 30 augustus

Film: The House of Hummingbird

19:00 | Cinema Middelburg

Cinema Middelburg vertoont vanaf zondag 30 augustus drie keer de film House of Hummingbird. De film gaat over de 14-jarige Eunhee die het niet makkelijk heeft op de middelbare school in Zuid Korea in het jaar 1994. Ze moet hardwerken voor goede cijfers en heeft thuis te maken met familieleden die elkaar continu in de haren vliegen. Ze zoekt afleiding bij haar vrienden, maar de druk van het opgroeien en de zoektocht naar houvast eisen zijn tol. Pas als ze een nieuwe docente ontmoet waar een onverwachte vriendschap mee ontstaat, lijkt er weer licht aan het einde van de tunnel te zijn. Meer info en tickets: https://www.cinemamiddelburg.nl/house-hummingbird.



Dinsdag 1 september

Gratis proefles Mentastics

10:00 | St. Padma Zeeland

Mentastics® de Yoga van het Westen. Eenvoudige, effective bewegingen voor het hervinden van balans, gezond- en welzijn. Gratis kennismakingsles - dinsdag 1 september tussen 10 en 11.30 uur in St..Padma - Verwerijstraat,51 A - Middelburg. De lessen worden gegeven in een grote, verluchte ruimte met in achtneming van de Covid maatregelen. Info: Satsavya Mertens, info@zipzen.nl, 0627347597. Mentastics - ontwikkeld door dr. Milton Trager - zijn een ware ondersteuning gebleken voor: voor jong en oud, die klachten willen voorkomen en bereid zijn met zelf werkzaamheid hun gezondheid en immuun systeem te ondersteunen.


Woensdag 2 september

Tweedehands kleding verkoop

9:00 | Kledingbank Zeeland

Vanaf 2 september is de Beurs van Kledingbank Zeeland weer elke woensdag geopend van 9.00-14.00 uur. De rekken hangen weer lekker vol met fijne, warme en comfortabele truien, jassen, broeken, oftewel, alles voor dames, heren en kinderen. Het kan ook allemaal gepast worden. Er is ook allerlei bad- en bedtextiel te vinden. We hebben ook weer de gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Het adres is Ravensteijnweg 1a te Middelburg.


Zomeravondconcert Domburg

12:02 | Johanneskerk

In de serie Zomeravondconcerten verzorgt Muziekvereniging Apollo Brass op woensdag 3 september bij de Johanneskerk in Domburg. Apollo Brass zal een mix van verschillende muziekstijlen ten gehore brengen, waaronder King Arthur's Fanfare, Soldier soldier, The Ashokan Farewell, Serenade in Mambo en Kalinka. Aanvang concert 19.15 uur.