onderbouwunit is actie
onderbouwunit is actie Palmenhof

Bijzondere start schooljaar Palmenhof

MIDDELBURG - Op 24 augustus gingen ook bij de Palmenhof de deuren van de school weer open. De vakantie had voor de nodige energie gezorgd en de kinderen, leerkrachten en ouders stonden te popelen om het nieuwe jaar in de duiken.

“Het nieuwe schooljaar is een heel bijzondere,” geeft de directeur Sjouke-Gerrit Brinksma aan. “We hebben nieuw, modern meubilair in de klassen en de hal. Dat doet veel met de uitstraling van de school.” En het moet gezegd worden dat de school een frisse uitstraling heeft gekregen, zonder dat het ten koste is gegaan van de gezellige, gemoedelijke sfeer waar de school zo bekend om is.


Buitenkant

“Daarnaast is het gebouw van buiten helemaal netjes gemaakt. Kozijnen geschilderd en de hovenier heeft zich flink mogen uitleven.

Het nieuwe schoolplein ziet er geweldig uit!”


Nieuwe organisatie

Maar toch zit de grootste verandering in de nieuwe organisatie van de school. De school gaat vanaf start van dit schooljaar werken in twee Units. “Voorheen waren dat dat kinderen van groep 1,2 en 3 in de onderbouwunit en 4, 5,6,7, en 8 in de bovenbouwunit.

Streven is om op iedere unit minstens 1 leerkracht te hebben en een leerkracht/onderwijsassistent die de kinderen ondersteund met hun werkzaamheden.

Het zijn ingrijpenden aanpassingen die gedaan werden, maar we geloven erin dat dit de goede weg voor de Palmenhof is.”


Toekomst klaar

Desgevraagd geeft meneer Brinksma aan dat het doel van de veranderingen is de school toekomst klaar te maken zodat er over een jaar of 20 nog steeds een school op Sint Learens staat.

De ouders mochten een corona-proof wandeling door de school maken en konden ze zich vergapen aan de nieuwe kasten, tafels en stoelen.

“We hopen op veel leerlingen en het leuke is dat we die nu wel kunnen huisvesten! We maken er hoe dan ook iets moois van! “[n]