Jan Kuipers vertelt over Middelburgse mysteries. FOTO: HMD DEKKER
Jan Kuipers vertelt over Middelburgse mysteries. FOTO: HMD DEKKER H.M.D. Dekker

'Mysterieus Middelburg' wandelt door

Woensdagavond 9 september vindt weer de stadswandeling Mysterieus Middelburg plaats onder leiding van schrijver en voormalig stadsdichter Jan J.B. Kuipers.


Iedereen kan zich vooraf voor de ‘sinistere vertelwandeling’ aanmelden. Kuipers: ‘Na een pauze aan het begin van het seizoen vanwege corona zijn we weer volop bezig. Maar we lopen uit voorzorg wel met kleinere groepen.’

De start van de wandeling is om 19:45 uur voor het oude stadhuis (zijde Vleeshal) op de Markt. De duur van de tour is twee uur.


Route

De route voert vanaf de Markt door het westen en noordwesten van de binnenstad van Middelburg. Gids Jan vertelt met de nodige kwinkslagen over moordenaars, spoken, arglistige monniken en pestlijders. Over een mirakel op een brug, een berucht bushokje, de vreemde geschiedenis van een schavot en meer. Stokoude geschiedenis en pijnlijk recente verhalen.
Mysterieus Middelburg startte in 2016 als de allereerste Zeeuwse ghostwalk. Anno 2020 is het dat opnieuw, sinds een soortgelijke route in Vlissingen is gestaakt.


Boeken

Boeken kan direct via: jjbkuipers@hotmail.com of hmddekker@zeelandnet.nl
Voor groepen kan het hele jaar door geboekt worden, eveneens via jjbkuipers@hotmail.com of hmddekker@zeelandnet.nl


1,5 meter afstand

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de 1,5 meter afstand en andere voorwaarden van de overheid rondom het corona-virus.

'Tot dusver heeft dat voor onze wandeling weinig moeilijkheden opgeleverd,' zegt Jan Kuipers. 'Hoogtens moet ik wat harder roepen.'

Meer informatie: www.sinisterzeeland.nl[n]