Afbeelding
Foto: Gino van den Broecke

SEROOSKERKE – Voordat afgelopen seizoen vroegtijdig stopte, stond VV Serooskerke op een gedeelde tweede plek. Met Wesley Visser als nieuwe trainer en een versterkte selectie, lijkt de club ook dit jaar een kandidaat voor de top.


Visser (36) kwam over van VCK in Koudekerke en zijn eerste indrukken zijn positief. "Het is goed bevallen. Je merkt meteen het verschil tussen de tweede en derde klasse. De kwaliteit van de spelers, een hoger tempo, maar ook in ‘voetbalgogme’. Ze pikken sneller dingen op." Bij VCK had hij het naar zijn zin, dacht ook niet aan vertrek, maar toen kwam Serooskerke op zijn pad. "Het is een warme club en toch weer net wat professioneler. De randvoorwaarden zijn goed, dat werkt lekker."
Visser, die in de jeugd van onder andere AZ en Club Brugge actief was, noemt zijn elftal talentvol. "Met Sander Ouwerkerk en Jorn Soethout hebben we er versterking bij gekregen. Het zorgt voor meer concurrentie in het team, dat is goed." De vonken springen er volgens hem vanaf bij training. Inzet is nodig om de doelstelling te halen. Welk doel dat is spreekt hij liever niet uit. "Laat ons maar de underdog zijn en niet te hoog van de toren blazen." Hoe het ultieme bereikt moet worden, vertelt Visser wel. "Uitgaan van eigen kracht. Aanvallend voetbal, want volgens mij speel je om de bal te hebben en plezier te maken." De lat ligt hoog. "We moeten veel van elkaar eisen. Dat doe ik van mezelf, maar ook van mijn team. We moeten leren hoe het is om te winnen en te domineren!"[n]