Woensdag 2 september

Tweedehands kleding verkoop

9:00 | Kledingbank Zeeland

Vanaf 2 september is de Beurs van Kledingbank Zeeland weer elke woensdag geopend van 9.00-14.00 uur. De rekken hangen weer lekker vol met fijne, warme en comfortabele truien, jassen, broeken, oftewel, alles voor dames, heren en kinderen. Het kan ook allemaal gepast worden. Er is ook allerlei bad- en bedtextiel te vinden. We hebben ook weer de gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Het adres is Ravensteijnweg 1a te Middelburg.


Zomeravondconcert Domburg

19.15 | Johanneskerk

In de serie Zomeravondconcerten verzorgt Muziekvereniging Apollo Brass op woensdag 3 september bij de Johanneskerk in Domburg. Apollo Brass zal een mix van verschillende muziekstijlen ten gehore brengen, waaronder King Arthur's Fanfare, Soldier soldier, The Ashokan Farewell, Serenade in Mambo en Kalinka. Aanvang concert 19.15 uur.



Donderdag 3 september

ETS-Bijbelcursus

19:30 | De Hoeksteen

Op donderdagavond 3 september start om 19.30 weer de ETS-Bijbelcursus. In 4 jaar tijd de hele Bijbel uitgelegd en gelezen. Kom vrijblijvend eens kijken in de Hoeksteen, Roosenburglaan 22. Meld je aan via de website: www.evangelisch-college.nl of neem contact op met Annemarie Hoekman: 06-81790257.


Zaterdag 5 september

Rommelmarkt op de Graanbeurs

8:00 | De Graanbeurs

Zaterdag 5 september vind alweer de tweede Rommelmarkt op de graanbeurs plaats. Voorheen op de Vismarkt. Er staan een aantal kraampjes en er worden allerlei rommeltjes verkocht, kleding, boeken, platen, antiek en curiosa. Uiteraard word er rekening gehouden met het Covid19 reglement en is er ook één loopoprichting. De Markt is van 08.00- 16.00 uur en de toegang is gratis.


Open Ochtend SPFZ

9:30 | 't Pand

Ontmoeten, delen en inspireren. Een ochtend waarin het nieuwe bestuur van de Stichting voor Praktische Filosofie Zeeland een overzicht geeft van activiteiten en daarover graag met u in gesprek gaat. De stichting start weer een eerste jaar van de leergang 'Reis naar bewustzijn en innerlijke kracht' en hoopt met deze activiteit weer nieuwe instroom te kunnen verwelkomen. Daarnaast zijn er twee nieuwe inloopstudies; 'Filosofie en actualiteit' en 'gemeenschappelijke inspiraties uit de Bijbel, de Koran en de Baghavad Gîtâ. De meditatie op de vrijdagmorgen is een belangrijke terugkerende activiteit. Met ingang van donderdag 24 september starten we weer met de activiteiten. Op de website www.spfz.nl worden de activiteiten gepresenteerd en geeft de planning een goed overzicht hoe en wanneer het totale programma van de stichting wordt uitgevoerd. Het vaste honk van de Stichting voor Praktische Filosofie is 't Pand aan de Kerksteeg te Middelburg. Voor meer informatie is het email-adres contact@spfz.nl bereikbaar. De SPFZ heeft ook een eigen FB pagina https://www.facebook.com/SPFZeeland..



Rommelroute Klarenbeek

9:30 | wijk Klarenbeek

Op zaterdag 5 september organiseert Stichting Klarenbeek Actief van 9.30 tot 15.30 uur een rommelroute. Alle straten binnen de Middelburgse wijk Klarenbeek kunnen hieraan meedoen. U kunt eenvoudig uw spullen vanuit uw garage, vanaf de oprit of stoep te koop aanbieden. Uiteraard houden we ons aan de geldende richtlijnen rondom het Coronavirus. Er bestaat een kans dat we dit evenement moeten annuleren. Aanmelden als verkooppunt is mogelijk door een mail te sturen naar ons mailadres: klarenbeekactief@gmail.com. Vermeld bij de opgave uw naam, straat en huisnummer. De bedoeling is om de route te starten in het Johannes Postkwartier. Daar worden de plattegronden met de verkooppunten uitgedeeld.


Bingo

14:30 | Het Bastion

Zaterdag 5 September organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion de maandelijkse bingo. Start 14.30 uur, deur geopend vanaf 13.45 uur. Bij deelname ontvangt u 8 ronden bingo, een lot voor de loterij en 2 consumpties. Het adres is Bastion 40, 4331 TH te Middelburg.


Zondag 6 september

Blauwe Hope opent weer haar deuren

13:00 | Atelier/galerie Blauwe Hope

Na 3 maanden opent Blauwe Hope weer voorzichtig haar deuren! Zondag 6 september bent u tussen 13-17 uur van harte welkom! Anne de Kam toont haar sieraden met edelsteenkralen. Reparaties kunnen deze middag aangeboden worden. Gastexposant Cocky Wattel uit Serooskerke is gastexposant met haar prachtige schilderijen.Seisweg 78, Middelburg



Fotoexpositie ‘Birma, land van tempels en Boeddha’s’

13:00 | St. Padma Zeeland

Ada Vos’ grote passie is fotografie en in combinatie met reizen naar andere culturen levert dit inspiratie en prachtige beelden op. Voor deze tentoonstelling heeft ze gekozen voor een serie foto’s over Birma, of zoals ze het nu noemen Myanmar, waar ze begin 2011 rondreisde. Ze laat u graag kennismaken met dit prachtige land in Zuid-Oost Azië met bergen, rivieren en kustvlakten en met veel etnische groepen en een relatief jonge bevolking. Overal vindt je er tempels, pagode’s, kloosters en monniken. Het Boeddhisme zit als het ware in de haarvaten van de samenleving. De bevolking is vriendelijk en de levenswijze over het algemeen eenvoudig, zeker op het platteland. Ada Vos ervoer het land als nog erg authentiek, omdat er toen nog niet veel toerisme was. Haar foto’s laten het land en de mensen in al hun verscheidenheid zien. “Ondanks dat je niet dezelfde taal spreekt heb je toch even contact met elkaar. Dat vind ik het allerleukste om te doen.” Bezoekers zijn op zondagmiddag 6 september welkom aan de Verwerijstraat 51A in Middelburg. Ada Vos is dan ook zelf aanwezig.



Genieten van Kunst en Cultuur in coronatijd kan gerust

10:00 |

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg krijgen kunstwerken een prominente plaats in het raam of etalage van de ateliers. Bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg krijgt iedere maand een andere kunstenaar ‘de etalage’ tot zijn of haar beschikking en zijn de kunstwerken 4 weken lang te bekijken. De volgende routezondag is er weer een andere kunstenaar aan de beurt. Veilig een ommetje doen langs wisselende tentoonstellingen kan dus iedere dag van de week. Kunstenaar van de maand is Kees van de Wetering uit Burgh- Haamstede met drie aquarellen met verschillende onderwerpen. Met het delicate transparante kleuren palet, kenmerkend voor een aquarel, schildert Kees van de Wetering met verticale structuren en verspringende kleurvlakken een fantasie vertaling van het onderwerp. Een portret van de heer en mevrouw Flamingo, een gezicht op Venetië en een impressie met Klaprozen, geven een goed beeld van deze techniek. Tijdens de routezondag op 6 sept. t/m week 40 Willy Leijnse (keramiek). Adres: Nadorstweg 38, 4333 AN Middelburg. Veilig achter het glas kunt u genieten van al het moois. Er is een uitgebreide beschrijving over kunstwerken en over de makers daarvan. Loop de route en volg de Kunst- en Cultuurvlaggen, kijk nieuwsgierig naar binnen en pak een plattegrond mee of kijk op www.kunstroutemiddelburg.nl