dirigent Ivan Meylemans
dirigent Ivan Meylemans Hans Colijn

Zeeuws Orkest speelt
zaterdag drie concerten

MIDDELBURG - Corona is hard aangekomen. Concerten mochten de afgelopen 6 maanden niet gegeven worden. Maar nu, met in achtneming van de regels, mag het weer. De concertzalen zijn ruim ingericht. Er is voldoende loopruimte en 1,5 m afstand.


Het orkest wil erg graag weer samenspelen. De musici hebben dat enorm gemist en kijken er reikhalzend naar uit. Maar ook het publiek hunkert weer naar een live concert. De ervaring van muziek in de concertzaal is nu eenmaal veel intenser en anders dan via de speakers thuis.

Voor iedereen is het heel belangrijk het echt veilig is. Als publiek loopt u geen risico en we willen ook niet dat de musici risico lopen. Ook zij zitten op 1,5 m afstand van elkaar. Daardoor is de ruimte op het podium beperkt.

Omdat er veel minder publiek in de zaal wordt toegelaten en de afstand tussen de stoelen veel groter gemaakt is krijg je het gevoel van de businessclass in het vliegtuig. Door meerdere concerten op één dag uit te voeren, kunnen we uiteindelijk toch zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om te komen luisteren.


Programma in 3 blokken

Omdat niet het gehele orkest tegelijkertijd op het podium kan zitten heeft onze chef-dirigent Ivan Meylemans het programma in drie blokken ingedeeld. Een lumineus idee. U hoort achtereenvolgens de koperblazers, houtblazers en klein orkest met strijkers. Het is een prachtig programma geworden.

Eerst laten de koperblazers met slagwerk zich horen. Onze chef-dirigent Ivan Meylemans is oud 1e trombonist in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en kan hier als geen ander iets heel bijzonders van maken. U wordt door het koperensemble verwelkomd met de Serenade La Peri van Dukas.

Het tweede blok is een combinatie van koper en houtblazers. Zij spelen de Petite symfonie van Gounod en de Serenade voor blazers van Richard Strauss. En tot slot spelen de strijkers met enkele koper- en houtblazers delen uit de Notenkraker suite van Tsjaikovski en delen uit de L ‘Arlesienne suite van Bizet.


Afwisselend programma

Een bijzonder afwisselend programma van ca. 80 minuten, zonder pauze. Zaterdag 12 september 11.00 uur of 15 uur in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg; 20.30 uur in de Grote Kerk in Veere. Kaarten zijn alleen van te voren verkrijgbaar online of aan de kassa bij Drukkery, Middelburg.[n]