De Visser Fruitshop in Middelburg.
De Visser Fruitshop in Middelburg. Foto: Thom Brouwer

Nieuwe Fruitshop is grote stap voor broers De Visser

MIDDELBURG - De nieuwe winkel van De Visser Fruit in Tref Middelburg is niet te vergelijken met de al bestaande fruitshops. Hij is veel meer vierkante meters, er zijn meer producten te koop en er wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. Donderdag is de officiële opening. Kom vooral, want het barst donderdag van de acties. Bovendien is er voor iedereen een welkomstdrankje.

DOOR EUGÈNE DE KOK


De shop in het splinternieuwe winkelcentrum is pas een paar weken open. “We zijn er erg blij mee”, zegt Michael de Visser, die met zijn broer Niels eigenaar is van De Visser Fruit, bekend van de weekmarkten en fruitshops in Goes en Kapelle. Wie de bestaande winkels kent en over de drempel in Middelburg stapt, zal even met zijn ogen knipperen. “Qua oppervlakte is deze drie keer zo groot dan de andere en we hebben meer aandacht besteed aan de presentatie. Daardoor vind ik het gezellig en sfeervol. We hebben lampjes opgehangen, zodat het doet denken aan de markt en er zitten grote foto’s van Middelburg tegen de muur, gemaakt door Thom Brouwer.”


Tapas

Wat ook opvalt is dat er veel meer producten in de schappen liggen. Naast allerlei soorten fruit en groenten, die tegen de vertrouwde lage prijzen van De Visser te koop zijn, zijn er flessen olijfolie, gesneden groenten, tapas en kazen te koop. Ook wordt een stuk wand in beslag genomen door vier verschillende soorten wijn van het Roemeense merk Legendary. “Te koop voor 4,95 euro, waar ik ze soms ook tegenkom voor twaalf euro. Ook dat is qua prijs-kwaliteitverhouding een goede koop”, weet Michael.


'We blijven aan de formule sleutelen'


Het is even wennen, zowel voor de klanten die De Visser kennen van de markt als voor de eigenaren zelf. “Het is meer werk, maar het is leuk. We blijven voorlopig aan de formule sleutelen, kijken wat aanslaat en wat niet.” Een ander kenmerk van de Fruitshop 2.0 zijn de zelfscanners, vergelijkbaar met de systemen in supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. “Zover ik weet zijn wij de eerste detailhandelszaak in Zeeland met dit systeem”, heeft Michael eerder gezegd. Als klanten het handig vinden, pakken ze na binnenkomst een mandje of wagentje en een scanner, kiezen hun spullen, wegen deze eventueel en scannen de foto om vervolgens bij de kassa af te rekenen. “Ze kunnen pinnen of contant betalen, via een terminal, zoals je ook in het buitenland ziet.” Klanten hoeven zich geen zorgen te maken dat ze in het diepe worden gegooid. Ze kunnen sowieso op de normale manier afrekenen en de komende tijd staat er extra personeel in de winkel dat alle klanten helpt en wegwijs maakt. “We laten niemand aan zijn lot over.”[n]