Moeder kind. FOTO DOOR KETUT SUBIYANTO VIA PEXELS
Moeder kind. FOTO DOOR KETUT SUBIYANTO VIA PEXELS Foto door Ketut Subiyanto via Pexels

Home Start Humanitas zoekt vrijwilligers

MIDDELBURG - Home Start Humanitas Walcheren zoekt vrijwilligers met opvoedervaring. Wij vragen elke week een paar uurtjes van je tijd en aandacht voor een gezin. Jij krijgt er plezier, nieuwe ervaringen en blije gezichten voor terug.


Samenwerken in een team van enthousiaste mensen bij Home-Start Humanitas Walcheren is verrijkend. Je komt in contact met bijzondere mensen, andere gewoonten en culturen. Als vrijwilliger ben je belangrijk voor ouders en hun kinderen. Je biedt een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Wekelijks ga je bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. Je denkt mee met de ouders. Samen zoek je oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gezinsondersteuning gaan de ouders met hun opgroeiende kinderen weer op eigen kracht verder.
Wat houdt het in? Vanuit je eigen ervaring met opvoeden, bied je een gezin thuis ondersteuning; Je neemt geen zaken van de ouders over; je staat naast het gezin; Je benadrukt de dingen die wél goed gaan en niet waarover ze zich onzeker voelen; Het contact tussen jou en het gezin is gelijkwaardig en in wederzijds vertrouwen.
Door Home-Start word je goed begeleid. Je krijgt een training, reiskosten, verzekering. De coördinator begeleidt je bij het ondersteuningsproces. Er zijn themabijeenkomsten en (digitale) terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere vrijwilligers.

Wil je meer weten? Stuur ajb een e-mail naar home-start.walcheren@humanitas.nl en de coördinator neemt snel contact met je op. Op de website; www-home-start.nl, locatie Walcheren vind je alle contact gegevens.[n]