Wethouder Chris Simons van de gemeente Middelburg.
Wethouder Chris Simons van de gemeente Middelburg. Foto:

Column wethouder Simons: 'Dank voor uw flexibiliteit'

Het waren bijzondere zomermaanden, in allerlei opzichten. Na een zonnige lente waarover door corona een donkere deken hing, konden we vanaf juni weer meer naar buiten. Daarvan hebben veel mensen genoten, en tegelijk vroeg het ook een hoop flexibiliteit van iedereen. Van winkeliers, die allerlei maatregelen moesten nemen voor veilig winkelen. Van horecaondernemers, die bezoekers moesten spreiden en registreren, flinke afstanden aflegden op grote terrassen en toch minder mensen kwijt konden. Van bezoekers, aan wie we vroegen rechts te houden en afstand te houden.

Maar zeker ook van u, als inwoner van onze mooie stad. Om genoeg ruimte te creëren kon de fiets niet meer mee de winkelstraat in en werden parkeerplaatsen als terras of fietsenstalling ingericht. Maar zeker ook het gevoel van onveiligheid vanwege de drukte. Als gemeente hebben we steeds geprobeerd alle belangen af te wegen, en daar waar het kon ruimte te geven aan veilige initiatieven.

En inderdaad, de bezoekers wisten onze stad massaal te vinden. Alle accommodaties in Zeeland zaten vol, en als het geen strandweer was, leek het soms of iedereen tegelijk naar Middelburg kwam. Fijn natuurlijk, dat het verlies van het voorseizoen zo een beetje kon worden ingelopen. Maar het heeft wel wat gevraagd van onze inwoners, ondernemers en medewerkers.
Achteraf kunnen we terugkijken op een mooi en toch veilig hoogseizoen, en dat is mede dankzij uw inzet, begrip en flexibiliteit geweest. Daarvoor wil ik iedereen hartelijk bedanken.[n]