Gatspreker Theanne Boer.
Gatspreker Theanne Boer.

Gesprek op de zondag in Doopsgezinde kerk

MIDDELBURG - Op zondag 27 september is tekstschrijver en journalist Theanne Boer de gastspreker in het Gesprek op de Zondagmorgen in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Het thema is “Hoe kan ik groener leven” , de titel van haar in 2019 verschenen boek, waarmee ze wil bijdragen aan een een groter bewustzijn van en meer respect voor de natuur om ons heen.


Theanne Boer is als tekstschrijver en eindredacteur betrokken bij vele publicaties over groen en duurzaam leven. Haar droom is dat christenen hun plaats in de schepping kennen: zij staan er niet boven maar leven erìn, zijn er afhankelijk van. God heeft de mens pas geschapen na al het andere, dat moet onze houding bepalen: bescheidener en zorgzamer. Als we meer kennis over onze omgeving krijgen, groeit het respect voor de natuur om ons heen. Theanne Boer: “We weten allemaal dat het allemaal een tandje minder moet, groener, duurzamer. Om deze planeet voor àlle mensen en voor de natuur leefbaar te houden moeten we ons leven aanpassen.Maar weten en doen zijn twee heel verschillende dingen. Want waar begin je? Hoe vergroen je je huis, je voeding, je kleding en de rest van je leven? Hoe houd je jezelf gemotiveerd en hou je koppig vol, ook al lijkt het niet veel te helpen?”


Snijvlak
Het Gesprek wordt maandelijks gehouden in de Doopsgezinde kerk. Aanvang is 10 uur en iedereen met belangstelling voor het thema is van harte welkom. De toegang is vrij, een bijdrage ter dekking van de kosten is zeer welkom. Om de passende corona-maatregelen te kunnen hanteren worden de bijeenkomsten in de kerkzaal gehouden. Er is plaats voor 30 personen.[n]