De leden van Madrigaalkoor. FOTO VANIJSERLOOFFOTOGRAFIE
De leden van Madrigaalkoor. FOTO VANIJSERLOOFFOTOGRAFIE vanijserlooffotografie

Tenoren kom het Madrigaalkoor versterken

MIDDELBURG - Bij de Zeeeuwse Muziekschool draait alles om muziek. Het Madrigaalkoor, dit koor bestaat al 35 jaar, en is daarmee het oudst bestaande koor onder de vleugels van een muziekschool binnen Nederland. Het koor bestaat momenteel uit 5 sopranen, 5 alten, 3 tenoren en 4 bassen.


Wij willen graag de groep tenoren uitbreiden met 2 tenoren zodat we weer een goede stemverdeling hebben in het koor voor een goede, mooie, homogene koorklank. Welke tenoren willen ons koor komen versterken?

Het koor treedt regelmatig op in de provincie, meestentijds a capella, maar soms ook met ondersteuning van muzikale ensembles zoals het strijkersensemble “Con Legno” of het blokfluitensemble “Alma del Core”, beiden onderdeel van de Zeeuwse Muziekschool of TY Zeeuws Kamerorkest. Het koor staat onder leiding van de dirigent Anton de Kort uit Hulst. Ook is hij dirigent van de Cantorij der Basiliek te Hulst en het gemengd koor Asaf uit Axel.


Repetitie bezoeken
U bent van harte welkom om eens naar onze repetitie te komen en vrijblijvend een aantal weken mee te repeteren. De repetities zijn op dinsdagavond van 19:45 uur tot 21:15 uur in “de Kuiperspoort”, het schoolgebouw van de Muziekschool (ingang Hagepreekgang)


Opgeven
In verband met de huidige corona regels repeteren wij tijdelijk in de Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. U kunt zich opgeven: info@zeeuwsemuziekschool.nl of direct bij de dirigent Anton de Kort antondekort@zeelandnet.nl. Voor meer informatie kunt u de site van de Zeeuwse
Muziekschool bekijken
www.zeeuwsemuziekschool.nl.[n]