René en Jacqueline Romijn
René en Jacqueline Romijn Foto: Annet Eekman

MIDDELBURG - René en Jacqueline Romijn hielden in het voorjaar hun hart vast, maar sluiten hert hoogseizoen tevreden af. Het was drukker dan ooit in hun hotel 't Waepen van Middelburg. "Ik denk dat we in onze handen mogen knijpen", zegt René.

Ook 't Waepen van Middelburg kreeg in maart en april veel annuleringen te verwerken. "Dat kostte ons het nodige werk, maar het duurde maar een paar weken. Daarna is het los gegaan en dat gaat maar door en door. We zitten nog steeds vol."

René Romijn is dan ook een tevreden hotelier. 't Waepen van Middelburg heeft negen kamers, waarin toeristen zelfstandig kunnen verblijven. Dat is zeker in deze tijd van coronamaatregelen één van hun voordelen, denkt hij. "En we hebben niet alleen toeristen, maar ook mensen die langer verblijven omdat ze in de omgeving werken."

De gasten kwamen deze zomer van overal en nergens. Volgen Romijn zitten er veel mensen tussen die een rondreis door Nederland maken. "Je merkt dat de mensen ontdekken dat hun eigen land ook mooi is en je niet altijd ver weg hoeft te gaan. Middelburg lijkt wel extra in trek. Mensen kunnen niet naar Spanje of Griekenland en komen dus al snel naar de kust van Walcheren. Daar hoort een bezoek aan Middelburg bij." Romijn kijkt ondanks alles terug op een mooie zomer. Hij en zijn vrouw willen er deze winter twee appartementen bijbouwen, zodat ze volgend jaar nog meer gasten kunnen ontvangen.[n]