Woensdag 9 september

Expositie Zeespiegels

13:00 | Galerie Bank

Van 9 tot en met 19 september exposeert Anne-Marie Vermazen met haar schilderijen in Galerie BANK Aagtekerke. Anne-Marie is autodidact en schildert al jaren met acrylverf op hout. Zij woont in Oostkapelle en maakt sinds 2016 hoofdzakelijk zeegezichten op hout, canvas of linnen.Haar inspiratiebron is de zee, de grootste spiegel ter wereld en elke dag anders. Daarom blijft zij de zee schilderen, maar ook andere waterspiegels, dieren bij het water of land.Textiele (zee-)objecten van Marjan Blokland-Dekker zorgen voor een passend geheel bij de mooie schilderijen van Anne-Marie.Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de RIVM maatregelen in de galerie. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.


Woensdag 16 september

Stof en sokken

11:00 | Polderhuis

Woensdag 16 september van 11.00 tot 16:30 uur staat handwerkgroep ‘De mutsen’ op het terras van het Polderhuis. Deze keer is er naast oma’s wollen sokken ook stof te koop. De dames van de handwerkgroep zijn lang van stof, 1,5 meter welgezegd. Zuidstraat 154-156 te Westkapelle.


Kunst en spiritualiteit

19:30 | Doopsgezinde kerk

Woensdagavond 16 september wordt er in de Doopsgezinde Kerk een mooie avond rond kunst gehouden. Kick Bras publiceert regelmatig over kunst en spiritualiteit en geeft overal in het land lezingen. Woensdagavond is hij in Middelburg en geeft hij een lezing met beelden over zijn boek 'Oog in oog'. Het is een soort pelgrimsroute langs een schat aan kunstwerken en teksten van Hadewijch tot Bonhoeffer, van Giotto tot Rothko en van Chagall tot Caravaggio. Beslist een aanrader! Reserveren hiervoor is noodzakelijk via leunydekam@zeelandnet.nl of 06-15622635. Een bijdrage in de onkosten wordt gevraagd op de avond zelf. Van harte welkom op woensdag 16 september om 19.30 uur in de Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. Info www.dgwalcheren.nl.


Donderdag 17 september

Dichter op Beeld

11:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Walcherse dichters en fotografen exposeren samen in de ZB in Middelburg. In de expositie ‘Dichter op Beeld’ vullen ze elkaar met hun werk aan. Vooraf kenden de makers elkaar niet. De tien fotografen zijn lid van fotoclub De Draadontspanner. Vijf van de dichters vormen een schrijverscollectief in Middelburg. De rest is aangesloten voor dit project. ‘Dichter op Beeld’ bestaat uit twee delen. De eerste ronde vond in Vlissingen plaats. Daarvoor gaven de fotografen een set foto’s gegeven aan tien dichters, die er inspiratie uit haalden voor een gedicht. Voor de tweede ronde waren de rollen omgedraaid. De resultaten van beide ronden zijn tot en met 26 september in de ZB in Middelburg te zien. Er is een boekje samengesteld van de expo dat kan worden besteld via dichteropbeeld@gmail.com.


Pianoconcert Jacco Lamfers

15:00 | Koorkerk

Pianoconcert van Jacco Lamfers op donderdag 17 september om 15.00 uur in de Koorkerk te Middelburg. Wat is mooier dan ons in deze bizarre tijden even te kunnen onderdompelen in muziek en dan ook nog in de eigen composities van Jacco Lamfers, die ook tijdens de vorige twee seizoenen heeft laten horen waartoe hij staat is, als componist en pianist. Het belooft weer prachtig te worden.Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie: https://langejanproject.wordpress.com.Koorkerk (ingang links van de toren); aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Er wordt strikt rekening gehouden met de coronamaatregelen.Programma: Three Tree Meditations (2020: Première!); deel 1: Birch; deel 2: Silver Poplar; deel 3: Under the Scots Pine


Zaterdag 19 september

Snuffelmarkt Middelburg

9:00 | Molenwater

Zaterdag 19 september is er de Snuffelmarkt in Middelburg. Wegens Covid19 op het Molenwater tov Schouwburg. Vele kraampjes met Antiek, curiosa, 2e hands boeken, lp's en kleding, speelgoed. In de Schouwburg is er koffie en thee en er iets lekkers bij. De Snuffelmarkt is van 09.00-17.00 uur en de toegang is Gratis. Volgens RIVM regelement is er één doorlooproute. info: schetsmarkten @zeelandnet.nl/ 0118-624736.


Workshop voor peuters over taal

10:30 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Alle drie tot zes- jarigen zijn op 19 september van harte welkom bij de workshop ‘Bie-ba-ba-belutta’ in ZB Middelburg en Vlissingen. Naast een klankenkermis staat spelen met taal centraal. Het Kip van Troje-reizend speeltheater verzorgt deze workshop.Aan de hand van een poppenspel laat het speeltheater kleuters spelen met taal. Rappen, zingen, jodelen, fluisteren, stotteren, brabbelen en nog meer van dat alles komt aan bod. Alles in een fleurig decortje met attributen en kijk-, proef-, voel- en luisterboekjes. Het wordt een echte klankenkermis: bie-ba-ba-belutta. Wat de workshop uniek maakt, is de speelse en energieke manier van begeleiden. Op praktische wijze worden verbanden gelegd tussen gevoelens, muziek, klanken en poëzie. De peuters krijgen een grote fantasieprikkel aangeboden, die aanzet tot het stimuleren en het ontwikkelen van hun eigen creatieve, muzische en speelse (‘kunstzinnige’) houding. Alles binnen de filosofie van Kip van Troje: ‘Wij willen niet beleren, maar inspireren’.Middelburg: 10.30-11.30 uur, ZB, Kousteensedijk 7 in MiddelburgAanmelden: Je kunt je tot en met 16 september aanmelden voor deze workshop door een e-mail sturen aan secretariaat@dezb.nl en tevens 5 euro over te boeken naar IBAN: NL 90 RABO 0365258725 t.n.v. ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Vermeld bij de aanmelding en betaling: workshop 19 september, naam kind en locatie van deelname.


Zoutelande schoon op World Cleanup Day

10:00 |

De Corona pandemie heeft in het voorjaar 2020 veel organisaties gedwongen hun evenementen te annuleren, waaronder de landelijke opschoondag in maart 2020. De organisatie heeft nu een nieuwe datum gepland op zaterdag 19 september. Heel veel inwoners van Nederland steken op die datum de handen uit de mouwen om zwerfvuil, plastic en overig afval op te ruimen. De commissie Welzijn Zoutelande nodigt inwoners en vrijwilligers uit om op die datum de handen uit de mouwen te steken en met elkaar het dorp Zoutelande en het strand te ontdoen van zwerfvuil, plastic en overig afval. Wij zouden het leuk vinden u te mogen verwelkomen. Het verzamelpunt is zaterdagochtend om 10.00 uur ’s morgens bij de hoge trappen in de Langstraat, Zoutelande. De gemeente Veere stelt afvalprikkers, handschoenen en afvalzakken beschikbaar.


Straatrommelmarkt

12:00 |

Straatrommelmarkt 't Zand, Langevielenweg + zijstraten op 19 september.