Zaterdag 19 en zondag 20 september

Kunst Fietsroute Middelburg

11:00 |

Op zaterdag 19 en zondag 20 september van 11.00 tot 17.00 uur kunt u fietsend (of met de auto) een route afleggen, verrast worden door de ongekend mooie plekken in buiten de vesten van Middelburg en de kunstenaars bezoeken die daar wonen en werken. Het kunstaanbod is gevarieerd en op enkele locaties zijn er activiteiten endemonstraties. Met 10 nieuwe deelnemers en 3 nieuwe locaties is er voor iedereen weer genoeg te zien en te beleven. Kijkt u vooral eens op https://fietsroute.kunstroutemiddelburg.nl/. De routedeelnemers zijn te herkennen aan de blauwe vlag van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg. Flyers met routekaart zijn gratis af te halen bij o.a. de routedeelnemers, De Drvkkery, op de stoep St. Pieterstraat 31-33 en bij alle Zeeuwse bibliotheken. Om u zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen worden de algemene coronamaatregelen nageleefd. Op alle locaties is handgel aanwezig. Op de locaties is er één richting verkeer of een tijdslot ingesteld. De Kunst Fietsroute Middelburg is vrij te bezoeken. Informatie en andere afbeeldingen zijn te verkrijgen bij Hanny Mallekote E: post@hoedgezien.nl Tel. 0118-628930.


Zondag 20 september

Vredesviering 'Vrede verbindt verschil'

16:30 | Nieuwe Kerk

Op 21 september wordt wereldwijd de Internationale Dag van de Vrede gevierd. Helaas in onze wereld nog steeds dringend nodig! Daarom wordt er op zondag 20 september door de Raad van Kerken Middelburg een Vredesviering georganiseerd. Laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk! Zangeres Ingrid Borger neemt de muziek voor haar rekening, met haar vaste begeleider Peter Jongepier. Het thema is 'Vrede verbindt verschil'. Sprekers zijn ds. Leuny de Kam en Angelique Duijndam. Ook zullen er kaarsen aangestoken worden voor gebieden in de wereld waar oorlog en geweld is. Het belooft een inspirerende viering te worden. Van te voren aanmelden is niet nodig. Wel worden alle corona-maatregelen gerespecteerd. Zondag 20 september om 16.30 uur in de Nieuwe Kerk te Middelburg.

Maandag 21 september

Interreligieuze avond

19:30 | Doopsgezinde kerk

Komende week wordt de landelijke vredesweek gehouden. Voor de Raad van Kerken Middelburg aanleiding om een interreligieuze avond te organiseren rond geweld en geweldloosheid in de verschillende religieuze tradities. Akam Hoessein van de Al Rahman Moskee in Middelburg zal iets vertellen vanuit de islam en Leuny de Kam zal toelichting geven vanuit de christelijke traditie. Het boek van Karin Armstrong 'In naam van God' is een inspiratie voor deze avond. U bent van harte welkom bij deze bijzonder avond. Aanmelding is niet nodig. Maandag 21 september 2020 om 19.30 uur, Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. Info www.dgwalcheren.nl.