Damclub Aagtekerke weer gestart met clubavonden

AAGTEKERKE - Na een gedwongen pauze van bijna een half jaar als gevolg van de corona-uitbraak kunnen we vanaf 7 september eindelijk weer achter het dambord plaats nemen.


Uiteraard moeten we wel aan de corona regels voldoen. Naast de hygiëne maatregels moeten we aan de 1,5 meterregel voldoen. Uitzondering hierop is de afstand tussen 2 spelers die tegen elkaar een wedstrijd spelen. Zij mogen beiden achter het bord plaats nemen gedurende de duur van de wedstrijd.


Sneldammen
Traditiegetrouw starten we de eerste avond met een toernooitje sneldammen. Dat kan onder de huidige omstandigheden niet dus werd er door de meeste leden een oefenpartij gespeeld met normaal speeltempo.


Remise
Alleen Arie den Hollander, die theoretisch nog gelijk kon komen met koploper Aart Walraven, speelde tegen Rinus Provoost een wedstrijd voor het in maart afgebroken clubkampioenschap 2019 – 2020. De wedstrijd eindigde in remise waarmee het kampioenschap beslist werd in het voordeel van Aart Walraven die daarmee zijn titel prolongeerde.


Jaarvergadering
Op 14 september werd de jaarvergadering gehouden.
13 leden hebben aangegeven mee te doen om het clubkampioenschap.
De eerste speelronde is op 21 september. Enkele leden stellen zich vanwege het risico op besmetting met het coronavirus niet beschikbaar voor de Zeeuwse clubcompetitie zodat we dit seizoen met slechts 1 team in kunnen schrijven.[n]