Afbeelding
Foto: Gemeente Middelburg

Column Chris Dekker:
Studentenstad

Middelburg maakt een ontwikkeling door als studentenstad. Van basisonderwijs tot universiteit, alles is aanwezig en dat maakt Middelburg een echte onderwijsstad. Maar het vraagt ook om allerlei voorzieningen die voor studenten belangrijk zijn.

De studenten van de UCR hebben het Stadhuis aan de Markt als universiteitsgebouw, maar je komt ze overal tegen. Gezellig in hun common house Elliott of in groepjes in hun buitenleslokaal, op het Bolwerk of in de 'bouwput'.

De studenten van de HZ University of Applied Sciences hebben een prachtig gebouw aan het Groene Woud. Daar komt binnenkort ook het Joint Research Center Zeeland, een uniek onderzoeksinstituut waar studenten van UCR, HZ en Scalda straks unieke mogelijkheden hebben om samen met bedrijven onderzoek te doen. Alle ontwikkelingen zorgen er ook voor dat er steeds meer studenten in Middelburg wonen. Zij wonen in Middelburg volgens het campus-model. Binnenkort start de bouw van zo’n nieuwe studentencampus aan de Kanaalweg. En ook op het terrein van de PZEM zijn plannen voor studentenhuisvesting en studentenvoorzieningen.

In het speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs werken Stichting Respont en Stichting De Korre samen met jeugdzorginstellingen aan een regionaal Integraal Kindcentrum waar onderwijs en zorg in één gebouw samenkomen. De leerlingen kunnen zich hier ontwikkelen op hun eigen manier, met hun eigen talenten. Met daarbij de zorg en begeleiding die ze nodig hebben. Een prachtige ontwikkeling die samen met de gemeente tot stand komt in de Stromenwijk.

Chris Dekker
wethouder gemeente Middelburg[n]