Donderdag 24 september

Miniconcert Lange Jan Project

15:00 | Koorkerk

wordt het miniconcert in de Koorkerk verzorgt door een drietal enthousiaste en talentvolle studenten van het University College Roosevelt (UCR). Florence Mazzetti en Janneke Verspagen spelen dwarsfluit en altfluit en Nina den Hollander speelt harp. In wisselende samenstelling spelen ze stukken van onder andere Wilhelm Popp, Georg Philipp Telemann en Philippe Gaubert. Het concert begint om 15.00 en duurt een half uur. De toegang is gratis met een collecte bij de uitgang.



Politiek café D66

19:30 | Oostkerk

Op donderdag 24 september houdt D66 Middelburg een openbaar politiek café in de Oostkerk, inloop 19.30u, start programma 19.45 uur. De gemeenteraadsfractie van D66 zal die avond de voorstellen schetsen van Burgemeester en wethouders om miljoenen te bezuinigen in 2021 en de 3 jaar daarna.De fractie zal haar visie geven over die voorstellen en rekent hierbij graag met meningen en ideeën van Middelburgse organisaties en inwoners. Toegang is gratis.


Vrijdag 25 september

‘Bij-kletsen met onze imker’

13:30 | Terra Maris

Op vrijdag 25 september tussen 13.30 en 15.30 uur neemt de imker van Terra Maris, museum voor natuur en landschap in Oostkapelle, elk half uur bezoekers mee in de fascinerende wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing en hoeveel bijen telt een bijenvolk. Je leert het allemaal van de imker. Je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. Reserveren bij de balie op de dag zelf, maximaal 6 deelnemers per keer.


Cinema Middelburg vertoont festivalpremières

19:00 | Cinema Middelburg

Cinema Middelburg vertoont vanaf vrijdag 25 september t/m 1 oktober acht Nederlandse filmpremières die ook in Utrecht tijdens het Nederlands Filmfestival uitkomen. Het gaat om de documentaire De Dick Maas Methode; dramaserie I.M., naar het boek van Connie Palmen; de boekverfilmingen Buiten is het Feest (Arthur Japin) en Kom Hier dat ik U kus (Griet Op de Beeck); de speelfilms Marionette, La Última Primavera, Buladó en De Vogelwachter met in de hoofdrol Freek de Jonge. Meer info en kaartverkoop: https://www.cinemamiddelburg.nl



Zaterdag 26 september

Rommelroute Middelburg-Zuid

9:00 | Middelburg-Zuid

Zaterdag 26 september is er in Middelburg-Zuid een Rommelroute van 9.00-14.00u. Op de landelijke burendag verkopen bewoners vanuit hun eigen tuin, oprit of stoep leuke spulletjes die nog een tweede kans verdienen. Aanmelden/meer informatie rommelroutemiddelburg@gmail.com


Activiteiten Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

Aankomende zaterdag heeft Stichting Repair Café Middelburg een aantal activiteiten voor u gepland. Deze zijn de uitgestelde NL-Doet gesteund door het Oranje Fonds die eigenlijk afgelopen maar gehouden zou worden. Wij houden deze op de originele Burendag. Dit om ook mensen uit Dauwendaele de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten. Op deze dag kunt helpen om Wonderfoons te maken. Dit zijn oude PTT telefoons die worden omgebouwd tot muziek jukebox voor dementerende mensen. De activiteiten hiervoor bestaan uit het schoonmaken van de oude telefoons, printplaatjes en draden solderen, inbouwen van de onderdelen en vervolgens de muziek erop zetten. U bent ook van harte welkom om een praatje te komen maken met mensen uit de buurt en mee te helpen Wonderfoons te maken. Lunch en drank wordt door ons verzorgd. Opgeven vooraf bij Bert Huige via info@repaircafemiddelburg.nl of telefonisch 06-23644823 na 18:00u. Onze andere activiteit is de reguliere bijeenkomst waar wij repareren voor u. U bent van harte welkom met uw mechanische, elektrische, kleding, laptop, tablet reparaties of alles wat u kunt dragen. Behalve witgoed. Voor beide activiteiten geldt RIVM richtlijnen.



Strandjutten

15:00 | Terra Maris

Terra Maris organiseert op zaterdag 26 september van 15.00 tot 17.00 uur de activiteit Strandjutten. Lekker struinen met de Jutter langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet natuurlijke aanspoelsels. De Jutter geeft uitleg over de natuurlijke vindsels. Bijvoor­beeld over schelpen, doorboorde veenbrokken, eikap­sels van de wulk. Kortom over dingen, die anders misschien onopgemerkt blijven. Bij de niet natuurlijke vindsels hoort meestal wel een verhaal, leuk om over te fantaseren...! Een echte Jutter stamt regelrecht af van de verzamelaars en kan dus alles gebruiken. De activiteit is alle leeftijden. Reserveren is noodzakelijk. Bij voorkeur via www.terramaris.nl of telefonisch via 0118-582620.


Kamermuziek in de Koorkerk

20:00 | Koorkerk

Op deze avond worden twee topstukken uit de romantiek ten gehore gebracht: Sonate opus 13 van Gabriel Fauré (1845–1924); Sonate opus 18 van Richard Strauss (1864–1949). Gabriel Fauré kan als de meester van de intieme franse kamermuziek beschouwd worden. Richard Strauss kennen we voornamelijk als componist van orkestrale muziek en opera. In zijn jonge jaren schreef hij echter ook schitterende kamermuziek. Sonate opus 18 stamt uit 1887, Strauss was toen 23. In dit werk ligt al zijn toekomstige symfonische werk al besloten. Toegang vrij, er wordt een collecte gehouden. Reserveren: https://www.koorkerk.nl/actueel/agenda.htm.. Fluit-piano duo Maaike van der Heijdt en Rien Balkenende. Zaterdag 26 september 20.00 uur, Koorkerk Middelburg, Koorkerkhof 2.



Zondag 27 september

Kerk biedt Podium weer van start

14:00 | Doopsgezinde kerk

Na zes maanden gedwongen rust gaat Kerk biedt Podium weer van start in Doopsgezinde kerk Lange Noordstraat te Middelburg. Op zondagmiddag 27 september openen violiste Emma Roijackers, mezzosopraan Anna Trombetta en pianist Koenraad Spijker het nieuwe seizoen met muziek van Beethoven en Bernstein. Dat doen ze in twee concerten, te beginnen om 14 uur en herhaald om 16 uur.Van Beethoven worden delen uit zijn sonates voor viool en piano uitgevoerd en liederen voor zang en piano. Daarnaast zullen delen uit Bernsteins beroemde West Side Story klinken. De musici beloven een zeer afwisselend programma te bieden, van serieus tot swingend, waarbij ze ook het een en ander zullen vertellen over hun muziekkeuze. Met elkaar staan Emma Roijackers, Anna Trombetta en Koenraad Spijker garant voor een concert waarin enthousiasme, muzikaliteit en een hoog technisch niveau hand in hand gaan.ReserverenIn verband met het coronavirus zal het concert door maximaal 30 bezoekers bezocht kunnen worden en wordt het op 2 tijdstippen gehouden: 14 uur en een herhaling om 16 uur. Reserveren is noodzakelijk. Dit kan per mail naar kerkbiedtpodium@gmail.com. Graag uw telefoonnummer en het gekozen tijdstip vermelden.De toegang tot het concert is vrij en er is een collecte ter dekking van de kosten. Deuren van de kerk gaan 15 minuten voor aanvang van het concert open.


Woensdag 30 september

Tweedehands kleding verkoop

9:00 | Kledingbank Zeeland

De Beurs van Kledingbank Zeeland is iedere woensdag geopend. Heerlijk snuffelen tussen de rekken met leuke tweedehands kleding! Goed voor je portemonnee en onze planeet. Iedere week vullen we de dames-, heren- en kinderkleding weer bij, tevens ook de schoenenrekken en de textielkast. Tussendoor kun je even rustig genieten van een heerlijk bakje koffie. Er is ook voldoende mogelijkheid om te passen en het parkeren is gratis. Betalen kan contant of met de pin. De openingstijden zijn van 9.00-14.00 uur.